3 x smakelijke smoothiebowls 22 januari 2019

Vol vitamines, snel klaar en ontzettend lekker: deze drie kleurrijke smoothiebowls zijn nét wat je zocht om je ontbijt nieuw (en fruitig) leven in te blazen. Ga je voor matcha en banaan, zoete chocolade en pindakaas of toch liever mango met groenten? Haal die blender erbij en mixen maar!
Matcha- en banaanbowl
Je vindt matcha tegenwoordig op het menu van zowat elke hippe ontbijt- of koffiebar: en met reden! Matcha betekent letterlijk ‘poederthee’ en zit net als gewone groene thee vol vitamines, mineralen en antioxidanten. Het groene oppeppertje dat je nodig had om je dag mee te beginnen!
Voor 2 kommen
Ingredients:
-
- 2 bananen
- 1 tl matchapoeder
- 125 g kwark of yoghurt
- 2 el agavesiroop
- 2 el muesli of granola
- 1 tl chiazaad
Instructions:
- Schil en snijd de bananen. Plaats een ervan minimaal twee uur van tevoren in de vriezer, bewaar de andere in de koelkast.
- Mix in een blender de bevroren banaan met de yoghurt, het matchapoeder en de agavesiroop.
- Giet de smoothie in een kom en serveer met de tweede gesneden banaan, muesli en chiazaad. Smakelijk eten!
Groente- en mangobowl
Less is more? Niet in deze smoothie op basis van avocado, wortelen, banaan, sinaasappel, spinazie, amandelmelk, gember, mango, chiazaad, amandelen én – probeer al deze ingrediënten maar eens in één adem op te sommen – twee eetbare bloemen.
Voor 2 kommen
Ingredients:
-
- ½ avocado
- 2 wortelen
- 1 banaan
- Sap van 1 sinaasappel
- 6 spinazieblaadjes
- 15 cl amandelmelk
- 1 el gember
- ½ mango
- 1 el chiazaad
- 1 tl fijngehakte amandelen
- 2 eetbare bloemen (optioneel)
Instructions:
- Mix in een blender de avocado, wortelen, banaan, sinaasappelsap, spinazie, amandelmelk en gember.
- Werk de smoothie af met de gesneden mango, chiazaad, fijngehakte amandelen en eetbare bloemen. Klaar!
Chocolade- en pindakaasbowl
Met deze zoete chocolade- en pindakaas smoothiebowl ben je dat irritante gerinkel van de wekker zó weer vergeten. De bananen, pindakaas en chiazaadjes zorgen ervoor dat je de voormiddag zonder rommelende maag doorkomt.
Voor 2 kommen
Ingredients:
-
- 2 bevroren bananen
- ½ niet-bevroren banaan
- 15 cl amandelmelk
- 2 el pindakaas
- 2 el cacaopoeder
- 1 el granola
- 1 el chiazaad
Instructions:
- Schil en snijd de bananen. Plaats ze minimaal twee uur van tevoren in de vriezer.
- Meng in een blender de bevroren banaan, amandelmelk, een eetlepel pindakaas en het cacaopoeder.
- Meng tot een glad mengsel en voeg indien nodig een extra scheutje amandelmelk toe.
- Giet in een kom en decoreer met de halve niet-bevroren banaan, granola en chiazaad. Klaar!