3 zonnige lentesoep-recepten 3 april 2019

door Merel Ingrediënten

soep

Deze drie soepen met seizoensgroenten zijn fris, kleurrijk en supergezond. Proef de lente met deze recepten voor soeperrrr soep!

Soep op je stoep

Soep is makkelijk te maken, ontzettend voedzaam en een goed idee in elk seizoen. Wij hebben daarom altijd soep op het menu staan. Zin om alle ingrediënten en het recept voor onze soeper soepen thuis te ontvangen? Kies het hier in je volgende box! Alvast zin om soep te maken? Bekijk hieronder onze lentesoep-recepten!

Wortelsoep met kokosmelk

soep

Soep zit boordevol groenten en kan met recht een ware vitamineboost genoemd worden. De wortel en gele paprika maken de soep zoet en de kokosmelk zorgt voor een zachte, romige smaak, terwijl de chilipeper een beetje pit aan het geheel geeft.

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 tl verse gember
  • 500 g geschilde wortel
  • 2 gele paprika’s
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl currypoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml water
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de ui, knoflook, wortel, paprika en rode peper in kleine stukjes en rasp de gember.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op laag vuur.
  3. Voeg de wortel, paprika, knoflook, gember, rode peper en kruiden toe en bak dit kort mee.
  4. Kneus de stengel citroengras door er met de achterkant van een mes op te slaan. Voeg de citroengras samen met de kokosmelk en het water aan de soep toe.
  5. Breng aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Verwijder de stengel citroengras uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Wil je een gladde, fluweelzachte soep? Wrijf de soep dan door een zeef.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Bietensoep met romige geitenkaas

bietensoep

Bieten van eigen bodem bevatten ontzettend veel antioxidanten en geven de gezondheid een boost. Je kunt deze lekkere bietensoep aanvullen met (zelfgemaakte) croutons om de soep wat meer bite te geven. Soep is zowel warm als koud heel lekker en knalt door de rode kleur van je bord af!

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g bietjes
  • 1 grote wortel
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 1 tl verse tijm
  • 100 g verse zachte geitenkaas
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl zure room
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de wortel in grove stukken.
  2. Leg de bietjes met schil 20 minuten in kokend water. Spoel af en verwijder de schil, dit gaat gemakkelijker als de bietjes al gekookt zijn. Snijd de bietjes in grove stukken.
  3. Verhit olie in een pan en fruit de ui een paar minuten. Voeg daarna de gehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  4. Voeg de wortel en de bietjes toe en bak kort mee.
  5. Voeg de balsamicoazijn en de verse tijm toe en bak nog 1 minuut.
  6. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  7. Mix voor de geitenkaassaus de zachte geitenkaas, yoghurt en zure room met een garde tot een gladde saus.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
  9. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de geitenkaassaus.

Spinaziesoep met tofu

Voor deze spinaziesoep maak je gebruik van zachte tofu, ook wel bekend als ‘silken tofu’. Tofu is een eiwitrijk, plantaardig product en wordt gemaakt van sojabonen. Het wordt veel als vleesvervanger gebruikt in vegetarische- en veganistische recepten, maar is ook erg populair in de Aziatische keuken. Zachte tofu kun je vinden in de meeste supermarkten, maar je kunt het meestal ook in Aziatische toko’s krijgen. De tofu maakt deze soep lekker romig wat goed combineert met de zachte smaak van spinazie.

Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • 500 g spinazie
  • 50 ml yoghurt
  • 200 g zachte tofu
  • ½ tl chilipoeder
  • Sap van een citroen
  • Waterkers
  • Zout en peper

spinaziesoep

Bereiding:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Verhit olie in een pan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  4. Wanneer de bouillon kookt zet je het vuur laag en voeg je de verse spinazie toe in delen.
  5. Laat de soep 5 minuten koken tot alle spinazie is geslonken en voeg dan de yoghurt, zachte tofu toe, de muntblaadjes en het citroensap. Houd eventueel wat zachte tofu over om de soep er later mee te garneren.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
  7. Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat waterkers en garneer eventueel met wat extra overgebleven blokjes zachte tofu. Strooi er eventueel naar smaak wat extra chilipoeder overheen.
Vorig artikel
Actievoorwaarden Fresh Times lente Actievoorwaarden Fresh Times lente
Volgend artikel
Ons paasmenu: proef de lente op je bord! Ons paasmenu: proef de lente op je bord!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

E.Djurrema schreef:

Orginele recepten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.