3x koken met kokos šŸ„„ 2 september 2020

door Kim In de keuken

Het is Wereld Kokosnoot Dag! Of het nu in een bakrecept is of in een curry – wij zijn gek op kokos. Daarom delen we drie verrukkelijke kokosrecepten met jou. Zo kun je er van ontbijt tot diner van genieten.

Ontbijt: chocolade granola en fleur de sel


Niets beter dan een stevig ontbijtje om je dag goed te beginnen! Als je deze granola eenmaal geproefd hebt, kun je niet meer zonder.

Ingrediƫnten:
270 g havermout
125 g pecannoten
25 g geraspte kokos
30 g kokossuiker
1 theelepel zeezout
35 g cacaopoeder
50 g kokosolie
170 g ahornsiroop
75 g pure chocoladevlokken

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 Ā°C.
2. Meng de havermout, pecannoten, kokos, kokossuiker, zout en cacaopoeder in een kom.
3. Smelt de kokosolie en ahornsiroop in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Wanneer dit gesmolten is kun je het mengen met de andere ingrediƫnten tot een geheel. Let op, de chocoladevlokken voeg je toe bij stap 5.
4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Bak het 15 tot 25 minuten, of tot de granola bruin begint te worden. Draai halverwege de baktijd de granola om.
5. Laat de granola volledig afkoelen voordat je de chocoladevlokken toevoegt.
6. Je kunt het maximaal 3 weken in een luchtdichte verpakking bewaren. Je kunt het ook invriezen als je het langer wil bewaren.

Lunch: knapperige kokoskip

Geniet van kip met een knapperig jasje van kokoskruimels. Wil je uitgebreid lunchen? Voeg rijst en groente toe aan de kokoskip en voilĆ , smullen maar!

Ingrediƫnten:
200 g kipfilet
2 eieren
100 g geraspte kokos
Zonnebloemolie
Peper en zout

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in stukken en voeg naar smaak peper en zout toe.
2. Kluts de eieren met een vork in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kokosrasp in een ander diep bord. Paneer de kipstukjes door ze eerst door het ei en daarna door de kokosrasp te halen.
3. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes kip in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag en bak nog 5 ā€“ 7 minuten, of totdat ze gaar zijn.

Diner: zoete aardappelstamppot met kokosroom

Even genoeg van de standaard AVG (aardappels-vlees-groente)? Geef een twist aan de traditionele stamppot en gebruik zoete aardappel. En omdat het Wereld Kokosnoot Dag is vervangen we de crĆØme fraĆ®che door kokosroom. Zo wordt het lekker smeuĆÆg!

Ingrediƫnten:
500 g zoete aardappel
200 g wortelen
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje verse tijm
100 ml kokoscrĆØme
Zout en peper

Bereiding:
1. Schil de zoete aardappel en de wortelen en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm.
2. Doe de wortel en zoete aardappelschijfjes in een pan. Giet het water erbij en breng aan de kook.
3. Voeg een snufje zout toe en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
4. Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de knoflook 2 minuten. Pluk de rozemarijn en tijm blaadjes van de steel en hak de rozemarijn fijn.
5. Mix de zoete aardappelen en wortelen met een keukenmachine of pureer ze. Voeg al roerend de kokosroom, knoflook en kruiden toe. Gebruik een beetje kookwater – zo wordt het extra smeuĆÆg. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Vergeet jouw kokoskookkunsten niet te delen met ons via #hellofreshnl! Heb je de smaak te pakken? Ontdek een heerlijke Dahl met zoete aardappel en kokosmelk in het menu van deze week.

Vorig artikel
Fris en fruitig begin van de dag: havermout met chiazaad, banaan en vijgen Fris en fruitig begin van de dag: havermout met chiazaad, banaan en vijgen
Volgend artikel
Schoonmaken met ingrediĆ«nten uit je keukenkastje šŸ§½ Schoonmaken met ingrediĆ«nten uit je keukenkastje šŸ§½

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.