4x snelle picknick-recepten

26 mei 2021
door Megin Inspiratie

    HET – IS – bijna – ZOMER! Okee, officieel moeten we nog een maandje wachten en is het nog hartstikke lente, maar wij beginnen alvast met de voorpret. En die voorpret delen we graag met jou. Met deze vier picknick-tips heb jij binnen no-time een goedgevulde picknickmand waar het hele park zeker jaloers van gaat kijken (en kwijlen) ☀️.

    picknick recepten

    Picknick-proof salade 

    picknick salade

    Een knapperige salade boordevol verse ingrediënten in een te gezellige ogende handige pot – wat wil je nog meer? De truc is om eerst de dressing toe te voegen en dan pas de rest van de ingrediënten. Dit voorkomt dat de salade klef wordt. Verdeel de ingrediënten over aparte potjes – zo kun je helemaal corona-proof genieten en heb je geen papieren bordjes nodig in het park. Win – win!

    Tip: Bind de vorken en servetten aan de pot vast met een lint. Dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook hartstikke leuk uit.

    Ingrediënten (voor 3 saladepotjes)

    • 6 el balsamicoazijn
    • 9 el extra vierge olijfolie
    • Zout & peper naar smaak
    • 1 komkommer, in blokjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 12 cherrytomaten, gehalveerd
    • Klein handje zwarte olijven
    • Klein handje kikkererwten
    • Rucola sla of andere sla naar keuze

    Voorbereiding

    1. Meng eerst de balsamicoazijn, olie, zout en peper voor de dressing en giet in de glazen.
    2. Voeg nu de komkommer, ui, cherrytomaatjes, zwarte olijven en kikkererwten laagje voor laagje toe. 
    3. Top het af met de rucola en doe het potje dicht. Gebruik een lint of touwtje om een vork en een servet aan de pot vast te maken.
    [columns_row width=”third”] [column]picknick salade komkommer[/column] [column]picknick salade tomaten[/column] [column]picknick salade rucola[/column] [/columns_row]

    Borrelbroodjes met pesto en mozzarella 

    Pesto-mozzarella broodjes

    Mmmm… Deze borrelbroodjes gevuld met mozzarella, basilicumpesto, olijfolie en verse basilicum zien er lekker uit en zijn perfect voor een picknick. De smakelijke broodjes doen het hart van alle kaasfans sneller kloppen en zijn vanwege hun praktische formaat handig om mee te nemen. Je kunt de broodjes in een paar minuten vullen en hebt een knapperige vulling na een korte baktijd. Uit ervaring kunnen we zeggen dat er niets zal overblijven!  

    Ingrediënten

    • 6 pistoletjes
    • 3 mozzarellabollen, in plakjes gesneden
    • Basilicum-pesto
    • Olijfolie
    • Verse basilicum

    Voorbereiding

    1. Snijd de broodjes in de breedte. Let op! Zorg ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt.
    2. Leg de plakjes mozzarella tussen de gesneden gedeeltes van het brood en smeer er een lekkere laag pesto op.  
    3. Bestrijk de broodjes met olijfolie en bak 10 minuten in de oven op 170 °C of tot de kaas smelt.
    4. Een beetje verse basilicum en ze zijn klaar voor de picknickmand.
    [columns_row width=”third”] [column]broodje[/column] [column]Mozzarella in broodje[/column] [column]pesto-mozzarella broodjes[/column] [/columns_row]

    Alle lekkerheid op een stokje: fruitspiesjes

    picknick fruitspiesjes

    Op zoek naar een lichte en gezonde snack voor de picknick? Deze kleurrijke fruitspiesjes zijn zo gemaakt met de Fruitbox van de Markt. Het voorbereiden bespaart je werk in het park en de spiesjes houden je handen schoon. Een feestje in een picknick-potje 💃

    Mini-wafels

    mini picknick wafels

    En wat is er als toetje? Buiten desserts serveren kan een hele uitdaging zijn. De hitte maakt het moeilijk voor al onze geliefde desserts om het einde van de picknick te halen. Maar wij hebben de oplossing voor je: mini wafels! 😍 Zó klaar en makkelijk mee te nemen in een papieren zakje. Ook al lijken 40 mini-wafels nu misschien wat veel – wij durven te wedden dat ze zo op zijn 😉!

    Ingrediënten (voor 40 mini wafels)

    • ½ vanillestokje
    • 70 g boter
    • 1 el melk
    • ½ el suiker
    • 20 g gist
    • 1 ei
    • 200 g bloem
    • Bosbessen (of ander lekker fruit)
    • Olijfolie
    • Poedersuiker 

    Voorbereiding

    1. Smelt de boter en meng in een pannetje met de melk en de suiker.
    2. Doe het mengsel in een kom en voeg gist, ei, vanille en bloem toe. Meng tot het een geheel wordt en laat het deeg een uur rusten. 
    3. Maak met je handen 40 gelijke ballen van het deeg. Smeer het wafelijzer in met een beetje olijfolie en leg 6 bolletjes deeg in het wafelijzer. Herhaal dit proces tot er geen deegballen meer over zijn.
    4. Zodra de mini-wafels zijn afgekoeld, kun je ze bestrooien met poedersuiker en samen met de bosbessen picknick-proof verpakken.
    [columns_row width=”third”] [column]deeg mini wafels[/column] [column]wafelijzer [/column] [column]mini picknick wafels[/column] [/columns_row]

    Deel je een foto van jouw perfect picknick met ons? Tag #hellofreshnl 

    Vorig artikel
    In het seizoen: 3x razendlekkere rabarber-recepten In het seizoen: 3x razendlekkere rabarber-recepten
    Volgend artikel
    Zinderend zomerdrankje: Crodino spritz Zinderend zomerdrankje: Crodino spritz

    Gerelateerde artikelen