5 makkelijke en snelle recepten met ingrediënten uit je keukenkastje

18 juni 2020
door Manouk Ingrediënten

    Makkelijke gerechten op tafel zetten zonder dat je de deur uit hoeft? HelloFresh bezorgt alles wat je nodig hebt voor het avondeten, maar ook op de dagen dat je box er (nog) niet is helpen we je graag een handje. Neem een kijkje in je keukenkastjes en ontdek wat je allemaal kunt maken. Laat je inspireren door deze 5 makkelijke en gezonde recepten die je kookt uit je keukenkast. Naast gemak, kom je zo ook eindelijk van je voorraad en restjes af en ga je voedselverspilling tegen. Duik de keukenkast in en zet een van deze snelle recepten in een handomdraai op tafel.

    Pasta

    Pasta is altijd een goed idee én je kunt er alle kanten mee op. Heb je nog kappertjes of ansjovis in de keukenkast, maar weet je niet goed wat je er mee moet? Het zijn de basisingrediënten van de traditionele pasta alla puttanesca uit het zuiden van Italië. Deze pasta kent vele variaties en je kunt gebruik maken van verschillende kruiden en groenten. Je past het recept daarom makkelijk aan, aan wat je nog in huis hebt. Lees hier meer over deze Napolitaanse klassieker.

    Risotto

    Een romig risottorecept maak je sneller klaar dan je denkt. Het belangrijkste ingrediënt is de risottorijst en verder voeg je alles toe wat je lekker vindt én wat je nog in huis hebt. Champignons, zoete aardappel, doperwten, ham of asperges – stuk voor stuk heerlijk in een risotto en vaak te vinden in je koelkast. Benieuwd naar de creaties van HelloFresh? Bekijk ze hier voor inspiratie. 

    Frittata

    Omelet, quiche en frittata zijn makkelijke recepten die je snel op tafel zet als ontbijt, lunch of diner. Alles wat je nodig hebt zijn eieren, groenten en een beetje melk of kaas. Er zijn verschillende recepten, dus ga aan de slag en experimenteer! Bonen uit blik, groenten uit de vriezer of restjes van de vorige dag – je kunt het allemaal gebruiken in je frittata. Bekijk hier onze favoriet.

    Soep

    Bouillon en groenten – meer heb je niet nodig voor een pannetje soep! Makkelijk en gezond met enkel de basisingrediënten die in ieder keukenkastje te vinden zijn. Maak je soep extra vullend en voedzaam door bonen toe te voegen. Een blik kidneybonen, zwarte bonen, kikkererwten of linzen kun je lang bewaren en is ideaal voor de dagen waarop je snel iets op tafel wil zetten. Van soep tot stoof of een vegetarische curry – een blik bonen in de kast komt altijd van pas met deze smaakvolle recepten.

    Rijst en noedels

    In Azië zijn ze dol op eenpansgerechten met als basis rijst of noedels. In combinatie met groenten en veel kruiden worden de lekkerste creaties gemaakt. Sesamolie en sojasaus worden veel gebruikt als smaakmaker voor de vaak simpele ingrediënten. Probeer het zelf met de ingrediënten uit je keukenkast en ontdek hoe lekker en makkelijk koken kan zijn. 

    Ben je geïnspireerd geraakt door deze makkelijke en snelle recepten? Bespaar jezelf een bezoek aan de supermarkt en duik de keukenkast in!  We zijn benieuwd naar jullie receptideeën – deel ze met ons op social media via #HelloFreshnl

    Vorig artikel
    5 tips om je peuter goed te laten eten 5 tips om je peuter goed te laten eten
    Volgend artikel
    Het verschil tussen couscous en parelcouscous Het verschil tussen couscous en parelcouscous

    Gerelateerde artikelen