5x kruidenboter

11 december 2018
door Juliette Clonier Astuces

    Bij de borrel, als smaakmaker bij vlees of vis, of als kruidige toevoeging om mee te bakken: kruidenboter is altijd een goed idee en al helemaal als je het zelf maakt. Deze vijf recepten voor kruidenboter zijn onweerstaanbaar en zó gemaakt!

    kruidenboter[columns_row width=”half”][column]beurre herbes

    De klassieker

    • 100 g roomboter
    • 2 takjes rozemarijn
    • 2 takjes tijm
    • 4 sprieten bieslook
    • 1  – 2 knoflooktenen
    • Peper en zout

    Lekker met: rood vlees, brood.[/column] [column]beurre herbes

    Bieslook en mosterd

    • 100 g roomboter
    • 2 el dijonmosterd
    • 4 sprieten bieslook
    • peper en zout

    Lekker met: gerookte zalm, gestoomde asperges. [/column] [/columns_row] beurre herbes[columns_row width=”third”][column]

    Peper en citroen

    • 100 g roomboter
    • citroenrasp van 1 citroen
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl komijn
    • 1/2 tl chilipoeder
    • peper en zout

    Lekker met: gegrilde kip, vis, maiskolf. [/column] [column]

    Rozemarijn en sinaasappel

    • 100 g roomboter
    • rasp van 1 sinaasappel
    • 2 takjes rozemarijn
    • snufje peper en zout

    Lekker met: varkensmedaillons, gegrilde kip. [/column] [column]

    Waterkers en citroen

    • 100 g roomboter
    • Handje waterkers
    • Citroenrasp van 1 citroen
    • snufje peper en zout

    Lekker met: vis, kip, aardappelen uit de oven. [/column][/columns_row] beurre herbes

    Vorig artikel
    Chocolade-kersttruffels Chocolade-kersttruffels
    Volgend artikel
    Zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep Zoet (kerst)cadeau: maak je eigen chocoladereep

    Gerelateerde artikelen