5x tips voor een zomerse picknick ☀️

30 juni 2020
door Sophie B. In de keuken

  Zwoele zomeravonden op het strand, zwemmen in de zee of een roadtrip door Nederland – deze zomer blijven we iets dichterbij huis. Om ook tijdens je staycation dat vetrouwde vakantiegevoel te krijgen, delen wij vijf handige tips voor een snelle, smakelijke picknick voor jong én oud(er). Zo voelt die ene stranddag in Nederland net als een vakantie aan de Spaanse costa.

  [columns_row width=”half”] [column]

  De picknick-klassieker

  Belegde broodjes mogen natuurlijk niet ontbreken in jouw picknick-mand. Varieer naast een oud vertrouwd plakje kaas met tomaat, komkommer en sla ook eens met een lekkere spread. Hummus kun je heel makkelijk zelf maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer eens doperwten- of wortelhummus. Pak de broodjes in met een sierlijk touwtje, dan vallen ze onderweg niet uit elkaar 👇

  [/column] [column]

  Italiaanse smaken

  Geen zin in een broodje, wel zin in iets hartigs? Bak van tevoren een plaattaart. Deze is gemakkelijk in stukjes mee te nemen en smaakt koud net zo lekker als warm. Probeer bijvoorbeeld de Italiaanse plaattaart met drie soorten tomaat, verse geitenkaas en basilicum. Klik hier voor het recept.

  [/column] [/columns_row]

  [columns_row width=”half”] [column]

  Regenboog-hapjes

  Tijdens een uitgebreide picknick alles leuk neerzetten, zonder dat je kleed meteen onder die lekkere hummus-dip of geplette verse aardbeien zit? Neem een cupcake bakvorm mee, zodat je in elk vormpje een borrelhapje kan doen. Deze staat lekker stabiel én ziet er ook nog leuk uit! 

  [/column] [column]

  Zomersalade

  Een kast vol gebruikte glazen en weckpotten? Gebruik ze om een zomerse salade of groente met dip in mee te nemen. En als we dan toch bezig zijn met tips geven, deze salade met halloumi en geroosterde necatarine zit binnen 30 minuten in het potje!  

  [/column] [/columns_row]

  Alle gekheid op een stokje: watermeloen-ijsjes 🍉

  Heb je geen koelbox, maar wil je wel een verkoelende snack meenemen? Snijd een watermeloen in driehoekjes en steek er ijsstokjes in. Leg deze voordat je op pad gaat nog even in vriezer zodat ze lekker koel zijn als je ervan wilt gaan genieten.  

  We zijn benieuwd naar jouw picknick-plezier! Deel jouw favoriete picknick-moment met #HelloFreshNL!

  Vorig artikel
  Het verschil tussen couscous en parelcouscous Het verschil tussen couscous en parelcouscous
  Volgend artikel
  Een pizza van eigen deeg 🍕 Een pizza van eigen deeg 🍕

  Gerelateerde artikelen