Tips & tricks: avocado snijden
20 juni 2014Volgende week is de avocado ingrediënt van de week. Deze vrucht is zacht en romig en is lekker in bijvoorbeeld salades, of op brood! De groen tot soms zwarte vrucht bevat veel onverzadigde vetten die goed zijn voor het cholesterolgehalte van je bloed. Ook zitten er in de avocado veel vezels, kalium en vitaminen. Lekker en gezond dus! De avocado blijft het langste goed als je hem in de koelkast bewaart. Wil je dat hij sneller rijp wordt? Bewaar hem dan buiten de koelkast naast je fruit. Deze week gaat de avocado in blokjes door de salade. Volg de tips & tricks: avocado snijden en doe dit in een handomdraai.
Stap 1: snijd de avocado rondom in. Stap 2: draai de helften van elkaar af.
Stap 3: kies de helft zonder de pit. Stap 4: maak inkepingen tot aan de schil.
Stap 5: pak een lepel en schep met 1 Stap 6: besprenkel eventueel met citroen
beweging de blokjes uit de schil. om bruin worden tegen te gaan.
Succes & eet smakelijk!
Echt handig de tips die je geregeld geeft om de producten schoon te maken en te snijden.
Aanvullende tip om de pit uit een avocado te halen:
sla je mes met het snijvlak in de pit en draai je mes horizontaal een kwartslag, dan komt de pit er eenvoudig uit.
Leuke tip Matthijs! Groetjes, Wendy