6x tips om je barbecueskills naar een hoger niveau te tillen ♨️

27 juni 2022
door Luka Gerechten

    Barbecueën: dé activiteit om de zomer mee te beginnen. Of je nu een meatlover of een veggie-liefhebber bent, je vindt in deze blog voor elk wat wils. 

    Met de volgende tips ben je op alles voorbereid en ga je als een koning(in) van de grill aan de slag. Helemaal onderaan vind je drie extra recepten die niet mis kunnen gaan. Een geslaagde barbecue was nog nooit zo makkelijk!

    1. Zalmfilet bereiden:  Leg de zalmfilets met de ontvelde kant naar beneden op de barbecue, zodat de filets grillstrepen van het rooster krijgen terwijl de vis nog stevig is. Leg het deksel erop en laat de vis aan deze kant 2-3 minuten garen. Draai de filets om met een tang en een metalen spatel, zodat de kant met het vel op het rooster ligt. Gril de vis nog 2-5 minuten en serveer hem.

    2. Vegetarisch variëren: Liever wat meer veggie op de barbecue? Denk eens aan vegetarische spiesjes. Deze maak je makkelijk zelf door gemarineerde tofu blokjes, vegetarische kipstukjes of tempeh af te wisselen met groenten zoals paprika, champignon of aubergine.

    3. Extra groentjes: Wie zegt dat groenten niet thuishoren op de barbecue? Denk bijvoorbeeld aan paprika, aubergineschijven of maïskolven. Verwarm de barbecue goed voor en de groenten kunnen er zo op. Maïskolven hebben meestal zo’n 10 minuten nodig en zijn het lekkerst met boter en zout.

    4. Spiesjes bereiden: Wil je zelf spiesjes maken? Vergeet dan niet de avond van tevoren de stokjes in een schaaltje met water te leggen. Doordat de stokjes het water opnemen voorkom je dat ze op de barbecue verbranden.

    5. Rooksmaak: Vis, vlees of groenten roken doe je met houtsnippers. Leg wat houtsnippers in aluminiumfolie op de barbecue. Doordat de snippers warm worden, komt er een aroma vrij wat voor een rokerige smaak zorgt. Je vindt de houtsnippers meestal in winkels waar je ook je kolen haalt. Twee vliegen in één klap!

    6. Maak een vliegende start met onze beste barbecuerecepten: 

    Chimichurri smaakexplosie

    Wat is een barbecue zonder kick-ass sausje om je vlees en groente in te dippen? Met chimichurri kun je niet misgaan. Zo maak je het:

    Mix in een blender 1,5 tl olijfolie, een handje peterselie en koriander, ¼ rode ui, ½ teentje knoflook, sap van ½ citroen, 1 groene peper, 1 tl rodewijnazijn en peper en zout naar smaak. Klaar en proeven maar! Voeg indien nodig nog extra kruiden of olijfolie toe.

    Smashed aardappelen op Amerikaanse wijze: 

    Kook ½ kilo aardappelen in flink gezouten water voor 15 minuten. Giet de aardappelen af en besprenkel ze met olijfolie en een snuf zout en peper. Plet de aardappelen met een spatel of maatbeker. Leg de geplette aardappelen op de barbecue en gril ze tot ze mooi goudbruin kleuren, ongeveer 5 minuten per kant. Beleg ze met crème fraîche, bos-ui, bacon en geraspte cheddar.

    Toetje van de barbecue: gegrilde kaneelananas 

    Dit dessert is vliegensvlug klaar! Dit heb je nodig: ananasringen- of schijven, volle kokosmelk, kaneel en suiker. Meng eerst een eetlepel kaneel met zes eetlepels kristalsuiker. Doop beide kanten eerst in de kokosmelk en bedek daarna met de kaneelsuiker. Bak de schijven tot ze bruin kleuren. Mmm… dat smaakt naar zomer!

    Ga jij liever voor een zo-min-mogelijk-moeite-barbecue? Maak het jezelf makkelijk en bestel in één klik een complete barbecue voor 4 personen met de Barbecuebox. Van kipsaté met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappelen. Het menu van de Barbecuebox wisselt elke week. Zo geniet jij de hele zomer van barbecueplezier én variatie!

     

    Vorig artikel
    Picknicken: zo doe je het makkelijk✔️ lekker✔️ én goedkoop✔️ Picknicken: zo doe je het makkelijk✔️ lekker✔️ én goedkoop✔️
    Volgend artikel
    Creëer jouw eigen buitenaards feestje met een space tafel! 🌌 Creëer jouw eigen buitenaards feestje met een space tafel! 🌌

    Gerelateerde artikelen