Bloemkool: in 5 stappen op je bord
18 juli 2014Volgende week zit er bloemkool in de HelloFresh Box! Deze witte kool groeit boven de grond en gebruikt zijn grote bladeren om zich te beschermen tegen de zon. Op die manier blijft de kleur mooi wit! Bloemkool wordt op traditionele wijze vaak gegeten met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een bal gehakt. Echter kun je de het op veel verschillende manieren bereiden. Zo eet je volgende week aardappel-bloemkoolpuree met wijtingfilet en tomaat! Vaak wordt een het in zijn geheel gekookt, maar wist je dat de kooktijd korter is op het moment dat je hem voor het koken al in roosjes verdeeld? Volg ons stappenplan en bereid aankomende week deze kool net even iets sneller!
Stap 1: snijd de bladeren van de bloemkool Stap 2: snijd rondom de stronk
Stap 3: nu kan je de stronk er in 1 keer uithalen. Stap 4: breek de bloemkool in roosjes.
Stap 5: was de bloemkool goed en laat uitlekken.
Nu ben je klaar om de bloemkool te koken. De bloemkoolroosjes zijn gaar na ongeveer 10 minuten koken!
Extra tip: eerst de roosjes 1 minuutje ongeveer blanceren, afgieten, schoonspoelen en vervolgens verder koken of anders bereiden. Dan ben je de zwavel uit de bloemkool kwijt en heb je de bloemkoolsmaak over. (dit werkt trouwens bij alle koolsoorten, dus ook broccoli, spruitjes etc)
Wat een leuke tip Cor! Bedankt! Groetjes, Wendy
Zou je nogmaals de recept van bloemkool met komijnzaadjes van pakweg 2 maanden geleden willen publiceren. Juist dat boekje ben ik kwijt! Is het niet een idee om alle recepten ergens op de site te bewaren?
Hi Liz, je kan alle recepten terugvinden op: http://www.hellofresh.nl/recipe/all. Wel eerst even inloggen! Veel succes! 🙂 Groetjes, Wendy