Wat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt.
Lees meer1 reactie
Eet jij ’s ochtends altijd een kommetje yoghurt met granola of een boterham met chocoladepasta? Lekker, maar met je ontbijt kun je ook variëren. Om jou te inspireren zochten wij uit hoe mensen over de hele wereld ontbijten!
Lees meerBlijf jij ’s ochtends liever nog wat langer in bed liggen dan op te staan om lekker te ontbijten? Wij geven ontbijttips!
Lees meerHet paasweekend staat voor de deur. Heb jij ook een gezellige brunch met familie op het programma staan? Probeer dan zeker dit recept eens uit en tover een kruidige shakshuka met ei en feta op tafel. Een feestelijke start van je dag!
Lees meerFleur niet alleen je ontbijt maar ook je ochtendhumeur op met deze tips voor de lekkerste ontbijtjes.
Lees meerDe hype rondom chiazaad is inmiddels redelijk gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke toevoeging kan zijn bij het ontbijt. Dit recept voor de vroege vogels (...)
Lees meer3 reacties
Kokosmelk: welke kokosmelk wordt daarmee bedoeld? Van die kokosmelk waar je ook curry’s mee maakt? Is dat niet heel erg vet? Ik ken ook rijst-kokosmelk van bijvoorbeeld Provamel. Ik hoor het graag!
Dit recept is absoluut niet suikervrij. Zowel de kiwi als de honing bevatten een respectabele hoeveelheid suiker. Het is alleen vrij van geraffineerde suikers, wat iets heel anders is.
Voor Daisy:
Kokosmelk kun je met verschillende vetgehaltes kopen, van 2 à 3% tot bijna 20%, deze laatste wordt ook wel kokosroom genoemd. Wil je weten welke je hebt lees dan de kleine lettertjes.
Het recept gemaakt met magere yoghurt en een beetje kokosrasp (geen kokosmelk in huis). Vond het erg lekker!
Met dit recept maak je een kruidige volkoren ontbijtkoek met dadels en rozijnen. Je brengt het op smaak met kaneel, gember, koekkruiden en mandarijnrasp. Zonder toegevoegde suikers dus!
Lees meer8 reacties
volkoren ontbijtkoek met dadels ga ik zeker proberen. Ben eigenlijk op zoek naar een recept met vijgen. Heb een vijgen boom en die hangt erg vol. Om zo te eten is al lekker maar hebben jullie ook een recept met vijgen?
Heb hem vanmiddag gemaakt met wat kleine aanpassingen. Volkoren tarwemeel ipv roggemeel omdat ze dat niet hadden in de supermarkt en rasp van sinaasappel ipv mandarijn om dezelfde reden. Net even geproefd en hij is heerlijk, lekker kruidig!!
Dit recept ga ik vandaag proberen. Volgende week gaan de kinderen weer naar school en dit is een mooi gezond alternatief voor de 10 uur pauze in plaats van ontbijtkoek of een boterhammetje.
Moet deze koek in de koelkast bewaard worden? Na een paar dagen buiten de koelkast kwam er schimmel op.
De zomer(vakantie) is begonnen! Reden genoeg om gezonde en gemakkelijke recepten te verzamelen. Dit recept van Made by Ellen is perfect om mee te nemen onderweg. Handig voor op (...)
Lees meerDe bosbes is een gezonde vrucht. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Reden genoeg dus om dit (...)
Lees meer4 reacties
Zojuist gemaakt. Heerlijk! Hebben jullie ook nog leuke suggesties voor de kokosnoot. Ik heb er nooit mee gekookt.
Zopas mijn doos voor deze week ontvangen! Alles vers. Jammer dat er twee van de vier eitjes gebroken zijn. Verschillende verpakkingen hangen onder het eiwit.
Hoe maak je falafel balletjes? Ze zaten in het pakket van deze week (26-05-2015). Lekker was het wel, maar balletjes maken…
Kneed het deeg. Blijft overal aan plakken, behalve aan elkaar.
Maak er balletjes van, dat gaat dus echt niet.
Bak het aan elke kant bruin, dat wordt dus één kant aangekoekt en één kant grrrrr… wil niet omkeren in de pan, en de helft zit aan de bodem vast.
Eindresultaat: roerbak falafel.
Ziet er niet uit, maar smaakt nog steeds goed, en kan ook tussen de pitabroodjes gepropt worden.
Achteraf vind ik met omwegen op het blog hoe jullie het doen.
Uitrollen – daar was deze substantie veel te nat voor.
Balletjes van maken – en schone handen houden – echt onmogelijk.
Mooi opbakken – met geen mogelijkheid.
Jammer, en dan te bedenken dat dit recept was gekwalificeerd als gemakkelijk.
Bij ons ging het balletjes maken vanzelf en het omrollen moest je gewoon het geduld hebben dat ze net genoeg gebakken haalden dan lieten ze vanzelf los
De lente is in volle gang en de eerste zomerdagen hebben zich al laten zien. Begin een mooie dag vol energie met een voedzaam ontbijt met fruit en noten. Binnen een mum van tijd kun je hiervan genieten!
Lees meer1 reactie
Dit is mijn dagelijks ontbijt! Elke dag met minstens 2 andere soorten fruit; mijn favoriete combinaties zijn druif & peer, banaan & kiwi en op nummer 1: mango met bosbessen en frambozen. Heerlijk met die volle, romige griekse yoghurt en ik werk af met een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, geroosterd sesamzaad en zwart maanzaad voor de crunch!
Dit recept (rijstpap) werkt niet. Na een kwartier is de rijst nog niet gaar en heb ik al 5x melk moeten toevoegen omdat het droogkookte, ondertussen volcontinu roerend alsof ik pindasaus aan het maken was. De honing-kaneelcombi meekoken geeft een bittere nasmaak.
Opgezocht in basiskookboek Kook ook. Dat geeft een heel andere verhouding melk:rijst, nl een halve liter op 50 à 60 gram, en een sudder- (niet kook-!)tijd op het allerlaagste pitje, liefst nog met een sudderplaatje ertussen. En dan kooktijd een uur ipv 15 min. Gezien de staat van de rijst (zilvervlies, volgens de tip van HelloFresh op een recept bij de doos van vorige week) lijkt mij dat geen overbodige kooklengte.