Seizoen

Hoe gezond zijn eieren?

Achter de schermen 22 maart 2016

Het is Pasen en daar horen eieren bij. Waarom zijn eieren eigenlijk gezond voor je? Lees verder voor gezonde feitjes over eieren.

Lees meer

1 reactie

Sonja Veldheer schreef:

Fijn deze informatie en ideeen! Hartelijk dank!

Recept voor Oma’s appeltaart

Gerechten 24 december 2015

Niets lekkerder dan een taart bakken waarbij het hele huis naar oma’s appeltaart ruikt.

Lees meer

2 reacties

René van de Weijer schreef:

Ten eerste wou ik even zeggen dat ik het eens ben met jullie beslissing om de box deze week niet te bezorgen. Met deze omstandigheden was het onverantwoord geweest de busjes erop uit te sturen. Ten tweede zou ik jullie willen vragen of er de mogelijkheid is het appeltaartrecept in een verkorte versie uit te printen — en zo niet, of het niet aanbeveling verdient de klant die mogelijkheid te bieden in de toekomst?
Met dank voor de aandacht, vriendelijke groet.

Frederieke schreef:

Hi René, dankjewel voor je bericht. Fijn om te horen dat jij je kunt vinden in onze beslissing om de box niet in het noorden te bezorgen gisteren. Helaas hebben wij geen andere versie van het recept dan deze, maar ik neem je feedback mee om het mogelijk te maken dat je een recept in een korte versie kunt printen. Fijn weekend alvast! Groetjes, Frederieke

Onmisbaar in je keukenkastje deze winter

Ingrediënten 6 december 2015

In deze donkere dagen voor kerst en flinke buien zo nu en dan, kan het een goed idee zijn om te zorgen dat je keukenkastje goed gevuld is.

Lees meer

Bijna Halloween: knutseltime

In de keuken 2 oktober 2015

Halloween (31 oktober) komt steeds dichterbij. Zeker met kinderen in huis wil je deze tips niet missen! Met dit simpele stappenplan heb jij binnen no-time een mooie pompoen in elkaar getoverd. (...)

Lees meer

Lofzang op de appels

Ingrediënten 9 september 2015

Ze stillen de lekkere trek, zijn makkelijk om mee te nemen en voorzien je mede in de dagelijkse fruitbehoefte; appels zijn over het algemeen in de meeste huishoudens wel op (...)

Lees meer

2 reacties

van den broeck carine schreef:

Graag recept voor appelconfiture

Frederieke schreef:

Dat klinkt lekker! Ik geef het door aan mijn collega’s die gaan over de recepten! Fijn weekend. Groetjes, Frederieke

Zacht zomerfruit van Wil

Achter de schermen 8 augustus 2015

Na een paar maanden van vooral peren en appels is er nu weer zacht zomerfruit in overvloed. Thomas nam een kijkje bij een van onze fruitleveranciers Wil.

Lees meer

Onze visleverancier Han

Achter de schermen 28 juli 2015

Vorige week zat er scholfilet in de box. Hier hebben we al eens geschreven over scholfilet. Afgelopen week zijn we langs geweest bij onze visleverancier Han in IJmuiden toen hij (...)

Lees meer

Groentenkalender-zomer

In de keuken 12 juni 2015

We laten ons graag inspireren door het seizoen! Niets lekkerder dan groenten van eigen bodem. Benieuwd welke typische seizoensgroenten je onder andere in de box kunt verwachten deze zomer? Dit is onze kleine groentenkalender-zomer! Wat is jouw favoriete zomergroente?

Lees meer

22 reacties

Yvonne schreef:

Bloemkool vind ik heerlijk
Yvon

Kathy schreef:

Aubergine is heel lekker en dan vooral gegrild. Het heeft een echte zuiderse smaak.
En te denken dat ik deze vroeger afschuwelijk vond. Smaken veranderen met de jaren.

olof schreef:

jullie zijn telefonisch al drie dagen onbereikbaar

Frederieke schreef:

Goedemorgen Olof,
Wat vervelend om te horen dat je ons niet hebt kunnen bereiken. Onze klantenservice is 7 dagen per week geopend en we helpen je dan ook graag. Kan ik wellicht iets voor je betekenen?
Groetjes, Frederieke

Anne schreef:

Ik heb dat ook eens gehad. Via een ander nummer werkte het wel gewoon. Aparte bedoeling, maar goed..

Frederieke schreef:

Hé dat is vervelend. Gek ook, want we zijn 7 dagen per week geopend. Mocht het nog eens voorkomen, dan hoor ik het graag. Want we willen jullie natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Fijne dag, Frederieke

Angelique schreef:

Aubergine en radijs zijn niet voor mij weggelegd. Rode kool kan lekker zijn, maar ligt er aan in welk recept verwerkt. De rest van de groenten vind ik wel lekker

Frederieke schreef:

Leuk dat je dit met ons deelt Angelique! Volgende week zit er radijs in de box, maar wellicht vind je het door ons recept toch lekker;) Groetjes, Frederieke

Denise schreef:

Helaas zijn wij geen fan van aubergine. Jullie wel en dat is te merken! Tot nu toe in alle behalve één van onze boxen aubergine gevonden.

Annemarie schreef:

In jullie recepten zat tot nu toe vaak ui en sjalot. Is dit niet meer een winter groente? Ik vraag dit omdat de ui en of sjalot vaak te zacht zijn wanneer ik ze krijg. Ze zijn of te koud bewaard waardoor ze bevroren zijn geweest, of het is de tijd niet. Hierdoor zijn ze ook moeilijk fijn te snijden ( snipperen).

Maria schreef:

Inderdaad, ook bij mij waren de ui en sjalot te zacht. Misschien deze in aluminium inpakken?

Annemarie schreef:

Verder vind ik de recepten iedere week weer heerlijk! Je maakt weer eens wat anders klaar. Bij mij was er een bepaalde sleur in gekomen, en weinig tot geen inspiratie meer. Nu met de box is dit totaal anders. We eten veel gezonder en lekkerder!

Margriet schreef:

Waar zijn de peultjes, courgette, sperzieboontjes en broccoli en mag wel meer variatie.

Maria schreef:

Ook heel lekker zijn: zeekraal en lamsoren. Maar natuurlijk ook bloemkool. courgette en ijsbergsla.

Anneke schreef:

Ben niet zo dol op bleekselderij en rodekool misschien met een lekker recept?

Frederieke schreef:

Op onze website kun je veel recepten terugvinden Anneke: http://bit.ly/1wCyLgA. Misschien dat er een recept tussenzit die je lekker lijkt! Fijn weekend, Frederieke

C.v.d.Geest schreef:

ik vind niet alles even lekker maar de recepten voegen iets toe. lekker niet zelf bedenken “wat eten we vandaag” en ik hoef geen boodschappen te doen.
heerlijk.

Frederieke schreef:

Fijn om te horen!:)

Fati schreef:

Niet elke week aubergine aub :(((

Frederieke schreef:

Daar gaan we sowieso voor zorgen Fati!

Anne schreef:

Aubergine is af en toe wel lekker maar ben het, zoals meerdere mensen hier zeggen, mee eens dat die er de laatste tijd weg vaak in zit! Verder lijkt het me leuk en lekker om “vergeten groente” in een pakket te krijgen. Heb dat zelf nog nooit gehad en zou ook zelf niet zo snel weten hoe ik dat moet bereiden.

Bietjes, lekker!

Alles over rabarber

Ingrediënten 30 april 2015

Deze week zit er Hollandse rabarber in de Fruitbox. Wij zijn dol op deze friszure groente. Doordat het vooral wordt verwerkt tot een compote of in een zoet gerecht zou (...)

Lees meer

2 reacties

Vera schreef:

Lekker, rabarber mag van mij ook wel een keer bij de box original :-). En wellicht ook een keer iets van een hartig taartje?

Martine schreef:

Het eten in het algemeen is echt lekker, gemakkelijk, vlug klaar en zeker goed uitgelegd. Wij nemen voor 2p en hebben over voor een tweede maal te nemen.
Dit gerecht (taart met rabarber) is zeker goed in de smaak gevallen. Echt heerlijk…..

Salade met gegrilde kip, olijven en flatbread

Onze recepten 29 april 2015

Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag buiten eten? Deze salade met gegrilde kip is gemakkelijk te maken, is lekker licht maar zorgt er tegelijkertijd toch voor dat (...)

Lees meer

2 reacties

Ingrid Dollee schreef:

Waar vind je Libanees platbrood. Kan het niet vinden in de (eco) supermarkt. Vind het wel veel lekkerder dan PittaBroodje.

Frederieke schreef:

Hi Ingrid, leuk om ye horen dat het Libanees platbrood goed in de smaak valt! Je kunt het vaak vinden in een Turkse, Griekse of Arabische supermarkt. Succes! Groetjes, Frederieke

Bekijk meer