Lekker en gemakkelijk ontbijtrecept met chiazaad en kiwi
28 augustus 2015 door Frederieke Gerechten
Snel naar recept
De hype rondom chiazaad is inmiddels redelijk gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke toevoeging kan zijn bij het ontbijt. Dit recept voor de vroege vogels is gluten- en suikervrij en bevat veel vitaminen. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met het recept.
Deze pudding van chiazaad en kokosmelk garneer je met kiwi en geschaafde amandelen. Yummy!
Tip!
Wil je het ontbijt iets zoeter maken? Voeg dan stukjes dadel toe ter garnering.
Kokosmelk: welke kokosmelk wordt daarmee bedoeld? Van die kokosmelk waar je ook curry’s mee maakt? Is dat niet heel erg vet? Ik ken ook rijst-kokosmelk van bijvoorbeeld Provamel. Ik hoor het graag!
Dit recept is absoluut niet suikervrij. Zowel de kiwi als de honing bevatten een respectabele hoeveelheid suiker. Het is alleen vrij van geraffineerde suikers, wat iets heel anders is.
Voor Daisy:
Kokosmelk kun je met verschillende vetgehaltes kopen, van 2 à 3% tot bijna 20%, deze laatste wordt ook wel kokosroom genoemd. Wil je weten welke je hebt lees dan de kleine lettertjes.
Het recept gemaakt met magere yoghurt en een beetje kokosrasp (geen kokosmelk in huis). Vond het erg lekker!