Lekker en gemakkelijk ontbijtrecept met chiazaad en kiwi

28 augustus 2015
door Frederieke Gerechten
    Snel naar recept

    easy chia pudding recipe

    De hype rondom chiazaad is inmiddels redelijk gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke toevoeging kan zijn bij het ontbijt. Dit recept voor de vroege vogels is gluten- en suikervrij en bevat veel vitaminen. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met het recept. 

    Deze pudding van chiazaad en kokosmelk garneer je met kiwi en geschaafde amandelen. Yummy!

    Tip!

    Wil je het ontbijt iets zoeter maken? Voeg dan stukjes dadel toe ter garnering.

    Ben jij fan van chiazaad? Wat is jouw favoriete manier om chiazaad te gebruiken? Laat het ons weten via een reactie onder dit blogartikel!

    Vorig artikel
    Maak het perfecte vispakketje Maak het perfecte vispakketje
    Volgend artikel
    Bekijk ‘m nu: de aftermovie van onze aanschuifdiners Bekijk ‘m nu: de aftermovie van onze aanschuifdiners

    Gerelateerde artikelen

    3 reacties

    Daisy schreef:

    Kokosmelk: welke kokosmelk wordt daarmee bedoeld? Van die kokosmelk waar je ook curry’s mee maakt? Is dat niet heel erg vet? Ik ken ook rijst-kokosmelk van bijvoorbeeld Provamel. Ik hoor het graag!

    Petra schreef:

    Dit recept is absoluut niet suikervrij. Zowel de kiwi als de honing bevatten een respectabele hoeveelheid suiker. Het is alleen vrij van geraffineerde suikers, wat iets heel anders is.

    Voor Daisy:
    Kokosmelk kun je met verschillende vetgehaltes kopen, van 2 à 3% tot bijna 20%, deze laatste wordt ook wel kokosroom genoemd. Wil je weten welke je hebt lees dan de kleine lettertjes.

    Monique schreef:

    Het recept gemaakt met magere yoghurt en een beetje kokosrasp (geen kokosmelk in huis). Vond het erg lekker!