Recept: verrassende chocoladepudding met avocado 2 mei 2017

door Lizzie Winckel Tips en Tricks

vegan chocolate pudding recipe

Soms heeft een mens zin in chocolade; niets om je voor te schamen. Als culinaire troost, als lekkere trek of als guilty pleasure.

vegan chocolate recipe

Met deze chocoladepudding hoef jij je echter niet schuldig te voelen, want de ingrediënten zijn niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je lichaam. De pudding zit vol antioxidanten, vitaminen, mineralen en stofjes waar je vrolijk van wordt. Avocado zit bijvoorbeeld vol met gezonde vezels, vitaminen, vetten en belangrijke voedingsstoffen. Kortom, mixen en lepelen maar!

Veganistische chocoladepudding

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote bananen (in stukjes ingevroren voor minstens 2 uur)
  • 1/2 rijpe avocado
  • 4 tl cashew-of amandelboter (te koop in biologische supermarkten)
  • 4 – 5 tl rauwe cacaopoeder of ongezoete cacaopoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snufje zeezout
  • stukjes banaan en fijngehakte cashewnoten ter garnering

Benodigdheden:

  • Keukenmachine (of staafmixer als je geen keukenmachine hebt)

Bereidingswijze:

  1. Doe de bevroren stukjes banaan in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix tot er een kruimelige structuur ontstaat.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot er een egaal mengsel.
  3. Proef tussendoor en voeg indien nodig extra cacaopoeder toe.
  4. Verdeel de pudding over schaaltjes en garneer met wat bananenstukjes en fijngehakte cashewnoten.
  5. Geniet meteen van jouw zelfgemaakte pudding of bewaar het een dagje in de koelkast.

Geniet ervan!

Vorig artikel
Makkelijk zelf bouillon maken Makkelijk zelf bouillon maken
Volgend artikel
Zo maak je nicecream Zo maak je nicecream

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *