Crumble met rode biet en chocolade
29 mei 2015Deze crumble met rode biet en chocolade is misschien een beetje vreemd, maar heel lekker. Samen met de frambozen is dit echt een fantastische smaakcombinatie. De aardse smaak van biet combineert heel mooi met het zoete van de chocolade; de frambozen zorgen voor wat frisheid. Daarbij krijg je met de bietjes ook nog goede voedingsstoffen binnen, terwijl je een toetje aan het eten bent. Zo krijg je ongemerkt wat extra groenten binnen. Niet gek toch? Zelfs echte bietenhaters worden blij van deze crumble, dat hebben we al gemerkt. Bekijk snel het recept, en vergeet niet om ons te laten weten wat je vindt.
Een inspirerend recept: rode biet met frambozen en pure chocolade!
Ingredients
- Voor 4 personen
- 2 kleine rode bieten (voorgekookt)
- 200 g frambozen
- 100 g pure chocolade
- 1/2 kopje water
- 1 el maple siroop
- 300 g bloem
- 75 g suiker
- 100 g havermout
- 200 g boter
- Benodigdheden:
- Dunschiller of kaasschaaf
- Ovenschaal
- Kleine pan
- Kom
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de rode biet en snijd met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakken. Leg in de ovenschaal.
- Kook het water in een kleine pan en meng dit met de maple siroop. Besprenkel de rode bieten met dit mengsel.
- Snijd de pure chocolade, was de frambozen en meng met de rode bieten.
- Meng de boter, suiker, havermout en bloem in een kom en mix totdat er een stevig mengsel ontstaat.
- Voeg het mengsel toe over de rode bieten met frambozen en chocolade en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Ja wel spijtig soms van het vegetarisch recept omdat de mannen daar meestal niet zo voor zijn. Dus misschien beter niet altijd erbij te doen
Ik heb altijd vlees in de vriezer. Dus kan er altijd een klein stukje vlees bij.
Dat is ook voor ons een oplossing vlees , vis of schaaldieren
ik zou bij een chocolade bieten crumble toch geen vlees gaan serveren… (of zijn de reacties bij het verkeerde artikel terecht gekomen?)
Ja inderdaad verkeerd artikel !