Dafna’s 3 favoriete WK-snacks

18 juni 2014
door Wendy Achter de schermen

    Het WK is in volle gang en wij zitten graag met vrienden voor de televisie als Oranje speelt. Toch komen de zakken chips en de porties bitterballen het huis niet meer in, want deze top 3 WK-snacks van onze diëtiste Dafna zijn superlekker en ook nog eens gezond!

    wk-hapjes-2

    1. Brushetta’s van oranje cherrytomaten

    Dafna: “Ik ben gek op brushetta’s! Het is lekker fris, knapperig en gezond!”
    Benodigdheden voor 16 stuks:
    – Doosje oranje cherrytomaten
    – 4 boterhammen
    – 1 teen knoflook
    – paar blaadjes basilicum
    – 3 el extra vierge olijfolie

    Pel de knoflookteen en pers uit boven een klein schaaltje. Voeg de olie toe en meng het goed. Snijd de oranje cherrytomaten in kleine stukjes (bij voorkeur met een gekarteld mes) en doe in een kommetje. Was de basilicumblaadjes en snijd fijn. Wrijf met de achterkant van een lepel de boterhammen in met de knoflookolie en rooster ze twee minuten in de broodrooster. Snijd de boterham in kwarten en verdeel de stukjes tomaat over het brood. Garneer met een klein beetje basilicum.

    2. Olijven
    Dafna: “Ik kan echt geen genoeg krijgen van olijven. Hoe groter de olijven hoe beter! Het liefst eet ik ze zonder kruiden dus gewoon neutraal. Een heerlijk gezond zoutje voor bij de wedstrijd!”
    Benodigdheden:
    – Groene en/of zwarte olijven (zo groot mogelijk!)

    3. Bospeen met hummus
    Dafna: “Hummus is echt mijn favoriete dip! Je hebt een heleboel verschillende soorten en het is écht gezond! Doordat het gemaakt is van kikkererwten zit het vol met ijzer, calcium, vezels en eiwitten! Dippen is lekker met brood, maar ook met oranje bospeen! Dat maakt het natuurlijk de perfecte gezonde WK-snack!”
    Benodigdheden:
    – Bospeen (of brood)
    – Hummus

    Eet smakelijk!

     

    Vorig artikel
    Een verrassend cadeau voor Vaderdag Een verrassend cadeau voor Vaderdag
    Volgend artikel
    Tips & tricks: avocado snijden Tips & tricks: avocado snijden

    Gerelateerde artikelen