Dafna’s favoriete HelloFresh gerecht
14 maart 2014Dafna’s is onze diëtiste, en kan bijna niet kiezen wat haar lievelingseten is. Komt dat je bekend voor? Toen we erg aandrongen kwam ze toch met een antwoord op onze vraag. Haar favoriete recept van dit moment is chili con carne met chorizo, paprika en zwartoogbonen. Ben jij benieuwd hoe je dit kunt bereiden? Lees dan hieronder verder!
Dafna vindt het soms erg lastig om te kiezen. ‘Er zijn zoveel heerlijke recepten. Maar als ik echt moet kiezen, denk ik dat dit, op het moment, mijn favoriete HelloFresh gerecht is. Chorizo heeft een heerlijke krachtige smaak en zwarte bonen zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond! De avocado maakt het helemaal af.” Omdat Dafna dol is op bonen en deze heel gezond zijn maakt zij dit gerecht regelmatig zonder rijst en met meer bonen. Dat is dus ook een optie!
Dafna’s favoriete HelloFresh-gerecht!
Ingredients
- Ingrediënten voor 2 personen:
- – 150 g zilvervliesrijst
- – 1/2 ui
- – 2 tenen knoflook
- – 2 rode paprika’s
- – 200 g snijbonen
- – 1 chorizo
- – 1 tl komijnzaad
- – 200 g rundertartaar
- – 1/2 grove chilipeper
- – 1 blik zwartoogbonen
- – 1 blik gepelde tomaten
- – 1 avocado
- – 1 el olijfolie
- – peper en zout naar smaak toevoegen
- Benodigdheden:
- Pan met deksel
- Grote braadpan of pan met deksel
Instructions:
- 1. Kook 500 ml water per persoon voor de zilvervliesrijst en kook deze, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.
- 2. Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Dop de snijbonen en snijd klein. Snijd de chorizo in blokjes.
- 3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak het komijnzaad en de chorizo 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de rundertartaar toe, zet het vuur iets hoger en bak in 3 minuten rul. Voeg de ui, knoflook, rode paprika en snijbonen toe aan de rundertartaar, bestrooi met de grove chilipeper en zout en bak 1 minuut. Voeg de zwartoogbonen, inclusief het vocht, en de gepelde tomaten toe. Dek de pan af en laat 15 minuten koken. Schep tussendoor regelmatig door.
- 4. Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- 5. Verdeel de zilvervliesrijst over diepe borden, schep de chili con carne erover en garneer met de avocado.
Et voilà, een heerlijke maaltijd in een mum van tijd op tafel. Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete HelloFresh-gerecht?
Ik ga hem zeker proberen EN gaat alles goed met je?