Alles over radijs

18 juni 2015
door hellofresh Achter de schermen

  radish week-26_banners_website

  Aankomende week ga je aan de slag met de pastasalade met Hollandse radijsjes en warmgerookte zalm uit Schotland. Ontdek meer over de radijs en lees waar het precies vandaan komt!

  Vers van het land

  De radijs komt uit het Zuid-Hollandse Poeldijk. We hebben een filmpje van hoe ze van het land worden gehaald. Bekijk het hier. Verser van het land kan niet!

   

  De smaak

  Radijs heeft een pittige smaak en wordt vanwege de felrode schil vaak als decoratie gebruikt. Regelmatig kun je het terugvinden in een salade, maar het smaakt ook erg goed op een sandwich (in plakjes) of als borrelhapjes met een dipsausje. Je kunt radijs zelfs koken. Dan krijgt het een bloemkoolachtige smaak en wordt het minder pittig.

  Weetje: het blad van de radijs kun je hartstikke goed eten en bevat meer gezonde voedingsstoffen dan de knolletjes.

  Hoe bewaar je radijs

  Radijs heb je in verschillende soorten: met of zonder loof. Radijs met loof kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren. Zit het loof er niet meer aan? Dan kun je de radijs net een paar dagen minder lang in de koelkast bewaren. Het beste bewaar je het in een plastic zak (met gaatjes) in de groentelade. Zo houd je ze net wat langer fris. Radijs kun je helaas niet goed invriezen.

  Tip: is jouw radijs een beetje slap geworden? Leg ze dan een uurtje in koud water. Zo worden ze weer lekker knapperig!

  Robbert heeft een filmpje gemaakt terwijl hij het recept van de pastasalade aan het koken is. Wil je weten hoe Robbert het koken is vergaan? Bekijk dan hier de korte en handige video.

  Benieuwd naar meer informatie over de warmgerookte zalm? Je leest het hier!  

  Vorig artikel
  HelloFresh-kookfilmpjes HelloFresh-kookfilmpjes
  Volgend artikel
  Sneak preview: ons HelloFresh-magazine zomer Sneak preview: ons HelloFresh-magazine zomer

  Gerelateerde artikelen

  5 reacties

  Angelique schreef:

  Bedankt Robbert voor weer een duidelijke video. Kan iemand mij wat meer vertellen over het koken van de radijs? Of een recept. Rauw lust ik het niet, dus wie weet gekookt wel.

  Maria schreef:

  Kijk even op: http://www.mijnreceptenboek.nl/ingredienten/groenten/radijs.html succes en smakelijk eten.

  Angelique schreef:

  Kan er helaas geen lekker recept vinden. Alleen dat ik de radijs 8 tot 10 minuten kan koken dat ze gaar zijn. Maar toch bedankt.

  Frederieke schreef:

  Hi Angelique, misschien vind je hier ook nog wat inspiratie: http://bit.ly/1JfNNQH. Groetjes en een fijne dag, Frederieke

  Angelique schreef:

  Dankjewel , hier stonden gelukkig wel wat bruikbare tips bij.