Dopper & HelloFresh 16 juli 2017

door Charlot van Scheijen Achter de schermen

Drink jij water uit de kraan of uit een flesje? Dopper, maker van duurzame waterflessen, strijdt voor PET-vrije werkplekken. En wij doen mee!

Veel mensen kopen nog steeds flesjes water, die ze na een keer gebruiken weggooien. Zonde, en een belangrijke oorzaak van de enorme hoeveelheid plastic afval die we met z’n allen wereldwijd produceren. Dopper wil daar met hun duurzame waterflessen, die je eindeloos kunt hergebruiken, verandering in brengen. Met hun flessen helpen ze niet alleen de ‘plastic soep’ te verminderen, maar stimuleren ze ook nog eens het drinken van kraanwater. Een uitstekend idee, want in ons land is dat van geweldige kwaliteit. De eisen die aan kraanwater worden gesteld, zijn zelfs hoger dan die van mineraalwater!

Het bedrijfsleven
Volgens Lonneke Craemers, directeur van de Dopper Foundation, is het bedrijfsleven een belangrijk startpunt in de strijd tegen single-use plastic. “Ondernemers en werkgevers nemen vaak het voortouw in verandering en beïnvloeden op hun beurt medewerkers en andere partijen in het bewustwordingsproces. We zijn daarom ook blij dat zo’n mooi bedrijf als HelloFresh zich heeft aangesloten bij deze beweging. We hopen natuurlijk dat de PET-vrije werkplek net zo vanzelfsprekendheid wordt als niet roken op de werkvloer. Want plastic flesjes voor eenmalig gebruik zijn eigenlijk net zo gek, als je ook gewoon lekker water uit de kraan kunt drinken.” Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Op het kraanwater!

Ook meedoen?
Bedrijven die zich ook graag hard willen maken voor een PET-fles vrije werkplek, kunnen zich aanmelden op www.petfree.world. Zelf kun je natuurlijk ook helpen om de wereld een beetje meer plasticvrij te maken door geen PET-flesjes te kopen en te kiezen voor kraanwater.

Drink jij graag kraanwater?

Vorig artikel
Van mooie meid tot vette makreel: onze favoriete visrecepten Van mooie meid tot vette makreel: onze favoriete visrecepten
Volgend artikel
Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue Alles op een stokje – spiesjes voor op de barbecue

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Hipevenementen schreef:

Leuk artikel, en een mooi initiatief om van de plastic soep af te komen. Succes!
Groetjes,
Saskia

Charlot van Scheijen schreef:

Dankjewel Saskia, leuk om te horen!
Groetjes, Charlot

Jeroen schreef:

Interessant om te lezen, ik ga mij hier zeker dieper op inlezen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *