Een kijkje in de keuken bij Nicolette Kluijver

24 januari 2020
door Manouk Achter de schermen

  Van larven eten op een onbewoond eiland tot Aziatische recepten koken aan haar kookeiland. Nicolette is als presentatrice van Expeditie Robinson wel wat gewend qua eten. Ook thuis kookt ze graag avontuurlijke maaltijden en laat ze zich elke week verrassen door de recepten uit de box. We gingen bij haar langs in de keuken! 

  nic, nicolette

  Druk, druk, druk 

  “Ik heb het leukste werk van de wereld, maar het is af en toe inderdaad wel druk. Het avondeten is dan ook heilig en daar maken we een feestje van samen. Gelukkig liggen de ingrediënten altijd al klaar in de koelkast én heb ik drie kleine keukenprins(es)jes die me graag helpen met koken. En trots dat ze zijn als ze hun zelfgemaakte gerecht op tafel zetten. Mijn oudste dochter zit nu zelfs op kookles – straks krijg ik niet alleen alle boodschappen thuisbezorgd, maar ook een persoonlijke thuiskok!”

  Voor altijd veggie? 

  “Ik eet al bijna mijn hele leven vegetarisch, maar sinds mijn gezondheidsproblemen neem ik af en toe vis zodat ik voldoende vitaminen binnenkrijg. Mijn kinderen eten wel vlees en we stellen daarom elke week een gevarieerd menu samen. Ik laat het vlees dan gewoon achterwege. Doordat we de recepten samen kiezen vinden ze niet alleen het koken leuker, ook het eten ervan! En lusten ze iets toch niet? Sperzieboontjes in de vorm van een treintje of gezichtje zijn echt veeeeel lekkerder – probeer het maar eens.”

  Wat is je lievelingsrecept?

  “Oei, ik heb er een heleboel. Maar ik mag er zeker maar een kiezen? Sowieso alles met koriander! We ontdekken nu zoveel nieuwe recepten waarbij we dit kruid gebruiken. Mijn kinderen hebben zich zelfs aangesloten bij team koriander! Verder zijn de kinderen gek op alle pasta’s. Laatst hadden we de pasta pesto met zalmfilet. Simpel, maar zó smaakvol. Maar goed, het ging over mijn lievelingsrecept. Dan kies ik toch de Indiase dahl (met koriander) die ik laatst met Lieke heb gemaakt.

  Wat je nog niet wist over Nicolette:

  ‘s Nachts kun je haar wakker maken voor: álles wat met eten te maken heeft, behalve slakken.

  Als ze een recept was, was ze: een spicy wokgerecht. Veel verschillende ingrediënten die goed bij elkaar passen en altijd on fire.

  Haar kookdroom is: samen met Oprah koken én de leukste keukenquiz van Nederland spelen: pannetje op, pannetje af.

  Vorig artikel
  3x geweldige gembershots 3x geweldige gembershots
  Volgend artikel
  Stampen in februari met 4x smeuïge stamppot Stampen in februari met 4x smeuïge stamppot

  Gerelateerde artikelen

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.