Een virtueel kijkje in de keuken van Nicolette Kluijver

11 juni 2020
door Manouk Koken met Nicolette

  Fulltime moeder, juf, kok en presentatrice – de afgelopen maanden waren, net als voor veel van jullie, een uitdaging voor Nicolette Kluijver. Hoe heeft zij dit ervaren en hoe heeft HelloFresh haar een handje geholpen? We belden haar en namen een virtueel kijkje in haar leven op de boerderij.

  Nicolette brand ambassador NL

  Moeder, juf, kok of presentatrice – welke titel past nu het best bij jou?

  “Haha, ja, de afgelopen weken was ik het allemaal. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk wel heb genoten van alle tijd samen. Normaal rennen en vliegen we van school naar hockey, paardrijden en dan nog naar het voetbalveld. Het avondeten is dan echt heilig, want dat is het moment dat we elkaar echt zien. Nu waren de kinderen bijna de hele dag thuis. Dat wordt weer even ‘ontwennen’, aangezien ze nu weer naar school gaan.”

  “De gouden tip voor elke ouder met kieskeurige eters: laat ze helpen in de keuken!”

  Betekent meer thuis zijn ook meer helpende handjes in de keuken?

  “Zeker! Ze vinden het fantastisch om te helpen met koken. Zeker Isabella (7), de oudste. Ze neemt het heel serieus en is dan echt even ‘in charge’ in de keuken. Alle stappen worden grondig gelezen en dan gaat ze aan de slag – of laat ze ons weten wat wij mogen doen. Het samen koken zorgt er ook echt voor dat ze veel meer eten. Puur omdat ze het zelf hebben gemaakt. De gouden tip voor elke ouder met kieskeurige eters: laat ze helpen in de keuken! En een ander geluksmomentje voor mij was toch wel dat ik de supermarkt amper hoefde te bezoeken. Ik heb zelf slechte longen, dus een longvirus moet echt ver bij mij vandaan blijven. Het feit dat ik niet de deur uit hoefde voor het avondeten en ontbijt was al een enorme hulp hierin.”

  Hoe vaak open je je koelkast gemiddeld per dag?

  “Te vaak, haha. Ik merk dat ik echt meer snoep tussendoor en de Wijnbox bestel ik ook net iets vaker dan normaal. Gelukkig gaan de sportscholen nu toch iets eerder open dan 1 september! Maar ik moet zeggen dat ik mijn best doe, ook voor de kinderen, om een goed (eet)patroon aan te houden. We beginnen de dag altijd met een fruitsmoothie met al het lekkers uit de Fruitbox. Vanochtend zat er mango in, zo lekker. En we eindigen met een verse HelloFresh-maaltijd.”

  Heb je een favoriet recept van de afgelopen weken?

  “Zeker! Een reisje naar het buitenland zit er voorlopig even niet in, maar dankzij sommige recepten waanden we ons toch even in het buitenland. Zo hadden we laatst de Mexicaanse burrito’s in de box. Voor mij zonder gehakt, maar dankzij de kidneybonen was het nog steeds heel voedzaam. Ik waande me voor even weer in Mexico, alhoewel ik daar niet direct een goede herinnering aan heb. Tijdens mijn deelname aan ‘Wie is de Mol’ wilde mijn goede vriend Dennis Weening een ‘bondje’ met mij sluiten. Bleek hij de Mol. Dat was een kort, maar krachtig weekendje Mexico, haha.”

  Wie nodig je meteen uit voor een etentje zodra het weer kan?

  “Mijn moeder! ik mis haar echt heel erg. Ze is heel voorzichtig en wil zelfs niet dat we langsrijden met de auto om vanachter het raampje naar elkaar zwaaien. Zodra het weer kan, nodig ik haar uit en gaan we samen genieten van de veggie Indiase dahl. We zijn allebei vegetarisch namelijk.”

  nicolette brand ambassador

  We hebben gezien hoe jij je de afgelopen maanden ontpopte tot ware keukenprinses. De kookbattle met Chantal Janzen was natuurlijk een makkie voor jou, of niet?

  “Haha, nou, Chantal heeft zoveel talent, maar of koken daar één van is… Daar was ik benieuwd naar! Dus het leek mij leuk om haar uit te dagen voor een HelloFresh kookbattle. We zijn allebei vrij competitief ingesteld, dus de temperatuur in de keuken steeg snel naar grote hoogte.”

  Creatief out of the box

  pizza oven diy
  “Normaal geven we onze box mee aan de chauffeur zodat deze gerecycled wordt. Dat gaat nu even niet, dus daarom hebben we samen een ‘huisje’ gebouwd voor onze piepkleine kuikentjes. Leuk om samen bezig te zijn en zo genieten de kuikens ook mee van het gemak van HelloFresh 😉”

  Zin om samen te knutselen? Maak deze pizza-oven uit jouw HelloFresh Box. 

  Vorig artikel
  5x eten waar je energie van krijgt en productiever van wordt 5x eten waar je energie van krijgt en productiever van wordt
  Volgend artikel
  5 tips om je peuter goed te laten eten 5 tips om je peuter goed te laten eten

  Gerelateerde artikelen

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.