15 essentiële ingrediënten om Italiaans te koken 10 januari 2018

door Trisha Tips en Tricks

KnoflookWij zijn dol op de Italiaanse keuken. Van pasta, Parmezaanse kaas en olijfolie, tot tomaten, ricotta, knoflook en basilicum. Wij delen hier waarom deze smaakmakers een must zijn én welke Italiaanse recepten je in je box kunt verwachten. Buon appetito!

Polenta

C’est l’or liquide de la cuisine méditerranéenne mais c’est surtout l’ingrédient qui met tous les italiens d’accord. On distingue l’huile d’olive basique de l’huile d’olive vierge ou extra vierge.   L’huile d’olive vierge est celle qui n’a pas été coupé avec d’autres huiles d’olive. Moins l’huile a été chauffée, plus elle est pure et conserve ses propriétés premières. Ainsi l’huile d’olive extra vierge est celle qui n’a pas subi d’altération (chauffage, produits chimiques) lors de son extraction. On retrouve toute la saveur et la pureté de l’huile d’olive extra vierge dans notre recette de spaghetti à la méditerranéenne.

Ansjovis

Deze zoute visjes zijn erg geliefd bij de Italianen en heerlijke smaakmakers in je gerechten. Je kunt ansjovis gebruiken om een pizza mee te beleggen, te verwerken in een tomatensaus of om er Bagna Cauda van te maken. Dit is een warme dipsaus op basis van ansjovis en knoflook. Het traditionele recept komt uit de Italiaanse provincie Piemonte. Serveer deze pittige dip met groenten. Wij gebruiken ansjovis bijvoorbeeld graag in combinatie met spaghetti, citroen en tomatensaus in dit recept.

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma is een op traditionele wijze gedroogde rauwe ham. De ham wordt gemaakt van in Italië geboren en getogen varkens. Het wordt 12 maanden in de bergen van de provincie Parma gedroogd. Prosciutto is heerlijk op zichzelf, maar is ook lekker in combinatie met andere vleeswaren, kazen en op een broodje. Drink er een goed glas droge witte wijn bij om het helemaal af te maken.

Pasta

De Italianen hebben hun heerlijke kookkunsten gebruikt om ontelbaar veel verschillende pasta’s te creëren. Wist je dat er inmiddels meer dan 700 verschillende pastasoorten bestaan? Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Wij zetten verschillende pastasoorten op een rijtje in deze blog.

Parmezaanse kaas

Ben jij een liefhebber van Italiaanse kazen? Wij wel! We raspen met veel liefde pecorino, maar ook graag Parmezaanse kaas over onze gerechten tot we een ons wegen. Lees hier meer over Parmezaanse kaas van onze leverancier Eriks Delicatessen.

Knoflook

Knoflook is een heerlijke smaakmaker waar ze in de Italiaanse keuken maar al te graag gebruik van maken. Naast het gebruikelijke bakken kun je knoflook ook poffen. Gepofte knoflook uit de oven is een hele simpele en lekkere manier om knoflook te gebruiken. De knoflook verandert hierdoor van smaak en geeft je gerecht een zoete twist. Lees hier hoe je dit aanpakt.

Basilicum

Basilicum kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Deze groene krachtpatser is een van de basisingrediënten voor  sauzen, soepen, maar bijvoorbeeld ook pesto. Verse pesto maak je trouwens makkelijk zelf, zie hier het recept.

Naast deze 7 heerlijke ingrediënten zijn ook olijfolie, tomaten, kappertjes, citroen, wijn, ricotta, rozemarijn en porcini echte toppers uit de Italiaanse keuken.

Wat is jouw favoriete ingrediënt uit de Italiaanse keuken?

Vorig artikel
Quick & Easy: in 20 minuten van box naar bord Quick & Easy: in 20 minuten van box naar bord
Volgend artikel
Het ABC van HelloFresh Het ABC van HelloFresh

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.