Gele biet van Paul uit Heerhugowaard

31 juli 2014
door Wendy Achter de schermen

    kim-en-tess-11-aug-13-040

    Aankomende week zit de kleurrijke gele biet in de HelloFresh Box! Deze groente die onder de grond groeit is het broertje van de rode biet, maar smaakt anders en heeft een andere kleur. Aankomende week bereid je de gele biet van Paul uit Heerhugowaard,  en eet je het bij een bulgursalade.

    img_2160

    De bieten uit de box komen uit een familiebedrijf in Heerhugowaard (Noord-Holland). Paul Pronk heeft het bedrijf overgenomen van zijn vader, Jan Pronk, en die heeft het bedrijf overgenomen van Pauls opa. Pauls opa is het familiebedrij in 1945 begonnen. Nu woont Paul met zijn gezin op de boerderij en verbouwen ze vergeten groente. Zo telen ze niet alleen gele bieten maar bijvoorbeeld ook de zwarte peen.

    gele-biet

    Toen wij Paul vroegen hoe hij zijn toekomst als teler ziet vertelt hij: “Genieten van mijn gezin en verder gaan met onze uit de hand gelopen hobby”

    Bietjes klaarmaken is niet moeilijk, kijk maar naar ons stappenplan!

    1. Snijd de achterkant van de gele biet er af.              2. Schil de biet als een aardappel.
      

    3. Snijd de gele biet in blokjes en kook de bietjes
    in 20 – 25 minuten gaar!


    Eet smakelijk! Wat vind jij van de gele biet?

    Vorig artikel
    Gestoomde of gerookte makreel Gestoomde of gerookte makreel
    Volgend artikel
    Olijfolie, zonnebloemolie of roomboter Olijfolie, zonnebloemolie of roomboter

    Gerelateerde artikelen

    4 reacties

    Eileen schreef:

    Hoe lang zou je deze groenten moeten stomen in de hogedruk stoomoven (120 graden)?

    Eveline schreef:

    zojuist de gele biet gegeten in het bulgur recept, erg lekker, zou het zelf niet zo gauw gekocht hebben in de winkel maar nu ik het gegeten heb zeker wel! Kinderen vonden het ook lekker.

    ingrid schreef:

    ik ben absoluut geen liefhebber van rode biet maar deze gele variant is veel lekkerder!

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.