Gember: goed voor een beginnende verkoudheid

29 oktober 2014
door Frederieke Ingrediënten

    Gember - goed voor een beginnende verkoudheid

    Het weer is duidelijk omgeslagen en veel van ons hebben last van een hoest of een kriebel. Voel jij een beginnende verkoudheid opkomen? Dan is het aan te raden om gember, wat met enige regelmaat in de box zit, in te zetten in de strijd met de herfst. Wil je weten hoe? Lees dan verder!

    Gemberthee met honing en citroen, een oud huishoudmiddeltje tegen keelpijn en verkoudheid, kan helpen als jij je niet helemaal fit voelt.. Gember levert namelijk bij veel verschillende kwaaltjes een gezonde bijdrage.

    De voordelen van gember op een rijtje

    • De belangrijkste bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen. Die helpen je lichaam te beschermen tegen bijvoorbeeld hart- en vaatziekte.
    • Gember bevat onder andere vitamine B1, B2, B6 en vitamine C. Vitamine B is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, de werking van de hartspier én het is belangrijk voor de stofwisseling en de groei van het lichaam. Vitamine C, een van de bekendste vitaminen, houdt de weerstand op peil en is nodig voor de opname van ijzer.
    • Ook is gember rijk aan mineralen zoals natrium, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Al deze mineralen hebben zo hun eigen functie maar ze zijn allemaal belangrijk voor een goede gezondheid en voor herstel na ziekte.
    • Gember bevat bepaalde enzymen die de stoelgang bevorderen en die de bloedcirculatie stimuleren.

    Gemberthee recept

    Ingrediënten

    • 1 liter water
    • 5 cm gember
    • 1 citroen
    • Honing (naar smaak)

    Benodigdheden

    • Zeef

    Bereidingswijze

    1. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Rasp de citroen en pers het sap uit.
    2. Breng het water aan de kook. Voeg de gember en citroensap- en rasp toe en kook 10 minuten.
    3. Zeef het kokende water en breng de thee op smaak met honing.

    Drink smakelijk! 

    Wil jij weten wanneer er weer gember in de box zit? Houd deze pagina dan goed in de gaten.

    Vorig artikel
    Ingrediënt van de week: spruitjes Ingrediënt van de week: spruitjes
    Volgend artikel
    Recept: zelfgemaakte mangochutney Recept: zelfgemaakte mangochutney

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.