Koken met seizoenshelden 28 januari 2021

door Lisa Gerechten

Niets lekkerder dan koken met verse ingrediënten uit het seizoen. Daarom hebben onze chefs in februari recepten op het menu gezet met heerlijke wintergroenten. Rode biet, zoete aardappel of pastinaak – genoeg variatie en hoog tijd om die vergeten groente een podium te geven. Groente uit het seizoen zijn niet alleen lekker, maar ook beter voor de planeet. En een fijne bijkomstigheid: doordat je alle ingrediënten in de juiste hoeveelheid krijgt verminder je ook voedselverspilling. Win-win-win!

Zoete aardappel 🍠

Kikkererwtencurry

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

In je box van 6 t/m 11 februari
Als ovenfriet, in een stamppot of door een curry – de veelzijdige zoete aardappel smaakt in de winter op z’n best. En hij is niet alleen lekker, maar zit ook nog eens boordevol gezondheidsvoordelen. Zo is de aardappel rijk aan bètacaroteen, een krachtige antioxidant die infecties in het lichaam helpt bestrijden.

Champignon 🍄

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

In je box van 6 t/m 11 februari
Makkelijk te koken en rijk aan voedingsstoffen; champignons zijn een graag geziene gast in de HelloFresh-keuken. Je kunt ze op duizend-en-één verschillende manieren eten: gevuld, gebakken, in een soep of door een romige saus, zoals in dit restaurantwaardige recept.

Spinazie 🥬

Curry met spinazie

Curry met spinazie en zoete aardappel

In je box van 13 t/m 18 februari
Spinazie was niet voor niets Popeye’s favoriet. Deze groente zit onder andere boordevol vezels, nitraten en vitaminen – 100 gram spinazie bevat al 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Goed voor je groei, ogen, huid en weerstand.

Rode biet

Varkenshaas met bietensalade

Varkenshaas met bietensalade 

In je box van 13 t/m 18 februari

Een milde, zoete smaak en een mooi paarsrode kleur – wij lusten de rode biet rauw! Letterlijk, alhoewel hij gekookt of geroosterd ook erg lekker is. Hij zit boordevol vitaminen, vezels en ijzer (eigenlijk teveel om op te noemen) en smaakt ook heerlijk in een smoothie.

Pastinaak

Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

In je box van 20 t/m 25 februari
Door de soep, in een ovenschotel of als friet – pastinaak is de kameleon onder de groenten en past in allerlei gerechten. Hij lijkt qua vorm op een wortel, maar heeft een crèmeachtige kleur en een zoete, anijsachtige smaak. Daarnaast zit deze vergeten groente boordevol vitaminen, antioxidanten en vezels. Wat ons betreft een onvergetelijk lekkere groente.

Rode ui

Wraps met halloumi

Halloumi-wraps met gekarameliseerde uienchutney

In je box van 20 t/m 25 februari
Ui is een groente die rijk is aan vitaminen en mineralen. De smaak van de rode ui is net wat scherper dan de gele ui, waardoor ze een graag geziene smaakmaker zijn in een salade. Maar ook gestoofd, gebakken of verwerkt in een chutney zijn ze om door een (uien)ringetje te halen!

Bloemkool

bloemkool

Bruine tortilla’s met pittige bloemkool

In je box van 27 t/m 3 maart
Rauw is hij net zo lekker als gekookt: de bloemkool. Je kunt er rijst, een “steak” of krokante beignets van maken. Wist je overigens dat oranje, paarse en groene bloemkolen milder en zoeter smaken?

Deel jouw kookcreaties met ons via Instagram en gebruik #HelloFreshNL

Vorig artikel
Wintersport op je bord Wintersport op je bord
Volgend artikel
In vuur en vlam met een valentijnsdiner voor twee In vuur en vlam met een valentijnsdiner voor twee

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *