Achter de schermen

Ontbijtrecepten

Smoothie met tahini: 4 varianten

Gerechten 31 juli 2017

Tahin, of tahini, is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. Onmisbaar in hummus, maar je kunt het ook gebruiken in een smoothie! 

Lees meer

2 reacties

Justin Breukers schreef:

Bedankt voor het delen van de recepten! Snel maken!

Charlot van Scheijen schreef:

Leuk om te horen Justin, enjoy!
Groeten, Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wentelteefjes met rabarbercompote

Gerechten 2 maart 2017

Nootmuskaat past ontzettend goed bij het frisse zuur van rabarber. Deze wentelteefjes, ook wel verloren brood (Vlaanderen) genoemd, is een geweldig begin van je dag.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3x ontbijt op bed

Gerechten 10 februari 2017

Met een ontbijt op bed scoor je sowieso punten. Wij verzamelden drie recepten die het uitstekend doen als ontbijt op bed, of daarbuiten natuurlijk. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zoete appeltjes uit de oven

Gerechten 20 januari 2017

Het ziet eruit als een gewoon appeltje, maar wat wordt dit appeltje lekker, gaar geworden met de vulling, waarvan de smaak in de vrucht is getrokken. Benieuwd naar dit Belgische dessert?

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Havermout ontbijtrecepten

Gerechten 7 oktober 2016

Ben je op zoek naar een voedzaam en veelzijdig ontbijtje? Havermout is je antwoord! 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rijstpap als ontbijt

Gerechten 14 juni 2016

Wat te doen met een restje rijst? Maak er rijstpap van! Niet als toetje maar als ontbijt. 

Lees meer

1 reactie

Ariane schreef:

Dit recept (rijstpap) werkt niet. Na een kwartier is de rijst nog niet gaar en heb ik al 5x melk moeten toevoegen omdat het droogkookte, ondertussen volcontinu roerend alsof ik pindasaus aan het maken was. De honing-kaneelcombi meekoken geeft een bittere nasmaak.
Opgezocht in basiskookboek Kook ook. Dat geeft een heel andere verhouding melk:rijst, nl een halve liter op 50 à 60 gram, en een sudder- (niet kook-!)tijd op het allerlaagste pitje, liefst nog met een sudderplaatje ertussen. En dan kooktijd een uur ipv 15 min. Gezien de staat van de rijst (zilvervlies, volgens de tip van HelloFresh op een recept bij de doos van vorige week) lijkt mij dat geen overbodige kooklengte.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ontbijt over de hele wereld

Gerechten 9 mei 2016

Eet jij ’s ochtends altijd een kommetje yoghurt met granola of een boterham met chocoladepasta? Lekker, maar met je ontbijt kun je ook variëren. Om jou te inspireren zochten wij uit hoe mensen over de hele wereld ontbijten!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ontbijttips – 3 redenen om wel te ontbijten

Gerechten 4 april 2016

Blijf jij ’s ochtends liever nog wat langer in bed liggen dan op te staan om lekker te ontbijten? Wij geven ontbijttips!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Paasbrunch: kruidige shakshuka met ei en feta

Gerechten 24 maart 2016

Het paasweekend staat voor de deur. Heb jij ook een gezellige brunch met familie op het programma staan? Probeer dan zeker dit recept eens uit en tover een kruidige shakshuka met ei en feta op tafel. Een feestelijke start van je dag!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Tips voor een snel én uitgebreid ontbijt

Gerechten 15 oktober 2015

Fleur niet alleen je ontbijt maar ook je ochtendhumeur op met deze tips voor de lekkerste ontbijtjes.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk meer