Achter de schermen

Ontbijtrecepten

Ontbijt over de hele wereld

Gerechten 9 mei 2016

Eet jij ’s ochtends altijd een kommetje yoghurt met granola of een boterham met chocoladepasta? Lekker, maar met je ontbijt kun je ook variëren. Om jou te inspireren zochten wij uit hoe mensen over de hele wereld ontbijten!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ontbijttips – 3 redenen om wel te ontbijten

Gerechten 4 april 2016

Blijf jij ’s ochtends liever nog wat langer in bed liggen dan op te staan om lekker te ontbijten? Wij geven ontbijttips!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Paasbrunch: kruidige shakshuka met ei en feta

Gerechten 24 maart 2016

Het paasweekend staat voor de deur. Heb jij ook een gezellige brunch met familie op het programma staan? Probeer dan zeker dit recept eens uit en tover een kruidige shakshuka met ei en feta op tafel. Een feestelijke start van je dag!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Tips voor een snel én uitgebreid ontbijt

Gerechten 15 oktober 2015

Fleur niet alleen je ontbijt maar ook je ochtendhumeur op met deze tips voor de lekkerste ontbijtjes.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Lekker en gemakkelijk ontbijtrecept met chiazaad en kiwi

Gerechten 28 augustus 2015

De hype rondom chiazaad is inmiddels redelijk gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke toevoeging kan zijn bij het ontbijt. Dit recept voor de vroege vogels (...)

Lees meer

3 reacties

Daisy schreef:

Kokosmelk: welke kokosmelk wordt daarmee bedoeld? Van die kokosmelk waar je ook curry’s mee maakt? Is dat niet heel erg vet? Ik ken ook rijst-kokosmelk van bijvoorbeeld Provamel. Ik hoor het graag!

Petra schreef:

Dit recept is absoluut niet suikervrij. Zowel de kiwi als de honing bevatten een respectabele hoeveelheid suiker. Het is alleen vrij van geraffineerde suikers, wat iets heel anders is.

Voor Daisy:
Kokosmelk kun je met verschillende vetgehaltes kopen, van 2 à 3% tot bijna 20%, deze laatste wordt ook wel kokosroom genoemd. Wil je weten welke je hebt lees dan de kleine lettertjes.

Monique schreef:

Het recept gemaakt met magere yoghurt en een beetje kokosrasp (geen kokosmelk in huis). Vond het erg lekker!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recept voor volkoren ontbijtkoek

Gerechten 24 juli 2015

Met dit recept maak je een kruidige volkoren ontbijtkoek met dadels en rozijnen. Je brengt het op smaak met kaneel, gember, koekkruiden en mandarijnrasp. Zonder toegevoegde suikers dus!

Lees meer

8 reacties

evelien herman schreef:

volkoren ontbijtkoek met dadels ga ik zeker proberen. Ben eigenlijk op zoek naar een recept met vijgen. Heb een vijgen boom en die hangt erg vol. Om zo te eten is al lekker maar hebben jullie ook een recept met vijgen?

Frederieke schreef:

Hi Evelien, leuk dat je een vijgenboom hebt! Op dit moment staat er geen recept met vijgen op het blog, maar ik ga eens kijken of ik hier verandering in kan brengen! Groetjes, Frederieke

Marike schreef:

Heb hem vanmiddag gemaakt met wat kleine aanpassingen. Volkoren tarwemeel ipv roggemeel omdat ze dat niet hadden in de supermarkt en rasp van sinaasappel ipv mandarijn om dezelfde reden. Net even geproefd en hij is heerlijk, lekker kruidig!!

Frederieke schreef:

Wat leuk om te horen dat het lekker was Marike:)

Jessicatsd schreef:

Dit recept ga ik vandaag proberen. Volgende week gaan de kinderen weer naar school en dit is een mooi gezond alternatief voor de 10 uur pauze in plaats van ontbijtkoek of een boterhammetje.

Frederieke schreef:

Dat klinkt goed Jessica! Laat je ons weten of het in de smaak valt bij de kids? Fijn weekend! Groetjes, Frederieke

Joke schreef:

Moet deze koek in de koelkast bewaard worden? Na een paar dagen buiten de koelkast kwam er schimmel op.

Frederieke schreef:

Hi Joke,
Wat jammer dat er zo snel schimmel op de koek kwam. In principe moet de koek het een paar dagen buiten de koelkast volhouden, maar als je er langer van wilt genieten dan is het inderdaad goed om de koek na een paar dagen in de koelkast te bewaren.
Heeft de koek, voordat er schimmel ontstond, wel lekker gesmaakt?:)
Groetjes,
Frederieke

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recept voor hartige muffins

Gerechten 30 juni 2015

De zomer(vakantie) is begonnen! Reden genoeg om gezonde en gemakkelijke recepten te verzamelen. Dit recept van Made by Ellen is perfect om mee te nemen onderweg. Handig voor op (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Biscuitbroodjes met bosbessen

Gerechten 22 mei 2015

De bosbes is een gezonde vrucht. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Reden genoeg dus om dit (...)

Lees meer

4 reacties

Ellen schreef:

Zojuist gemaakt. Heerlijk! Hebben jullie ook nog leuke suggesties voor de kokosnoot. Ik heb er nooit mee gekookt.

Ingrid schreef:

Zopas mijn doos voor deze week ontvangen! Alles vers. Jammer dat er twee van de vier eitjes gebroken zijn. Verschillende verpakkingen hangen onder het eiwit.

Namens Sandra Mulder schreef:

Hoe maak je falafel balletjes? Ze zaten in het pakket van deze week (26-05-2015). Lekker was het wel, maar balletjes maken…

Kneed het deeg. Blijft overal aan plakken, behalve aan elkaar.
Maak er balletjes van, dat gaat dus echt niet.
Bak het aan elke kant bruin, dat wordt dus één kant aangekoekt en één kant grrrrr… wil niet omkeren in de pan, en de helft zit aan de bodem vast.
Eindresultaat: roerbak falafel.
Ziet er niet uit, maar smaakt nog steeds goed, en kan ook tussen de pitabroodjes gepropt worden.

Achteraf vind ik met omwegen op het blog hoe jullie het doen.
Uitrollen – daar was deze substantie veel te nat voor.
Balletjes van maken – en schone handen houden – echt onmogelijk.
Mooi opbakken – met geen mogelijkheid.

Jammer, en dan te bedenken dat dit recept was gekwalificeerd als gemakkelijk.

Jorissen schreef:

Bij ons ging het balletjes maken vanzelf en het omrollen moest je gewoon het geduld hebben dat ze net genoeg gebakken haalden dan lieten ze vanzelf los

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Voedzaam ontbijt met fruit en noten

Gerechten 20 mei 2015

De lente is in volle gang en de eerste zomerdagen hebben zich al laten zien. Begin een mooie dag vol energie met een voedzaam ontbijt met fruit en noten. Binnen een mum van tijd kun je hiervan genieten!

Lees meer

1 reactie

Sylva schreef:

Dit is mijn dagelijks ontbijt! Elke dag met minstens 2 andere soorten fruit; mijn favoriete combinaties zijn druif & peer, banaan & kiwi en op nummer 1: mango met bosbessen en frambozen. Heerlijk met die volle, romige griekse yoghurt en ik werk af met een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, geroosterd sesamzaad en zwart maanzaad voor de crunch!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *