Zo vul je een lunchtrommel 29 augustus 2017

door Charlot van Scheijen Gerechten

Het is best een uitdaging om iedere keer weer een lunchtrommel samen te stellen die voedzaam is én die ook nog met enig enthousiasme ontvangen wordt. Claire is na het schrijven van Easy Peasy Lunchbox een echte expert op dit gebied en geeft tips.

Vind je het lastig om iedere dag te bedenken wat je je kind mee moet geven naar school? Je bent niet de enige. Veel ouders vinden dit een enorme uitdaging. Aanleiding voor Vera van Haren en mij om ons derde boek helemaal te wijden aan lunchtrommels.lunchtrommelVariatie

In bovenstaande infographic staan een aantal van onze ideeën voor het samenstellen van een goede lunchtrommel. Net als bij het vullen van een bord kun je hierbij rekening houden met een globale verdeling van voedselgroepen. Daarbinnen kun je dan steeds variëren met producten binnen die groep. Zo kun je in plaats van een boterham bijvoorbeeld kiezen voor een boekweitpannenkoek, en in plaats van een ei een stukje avocado.

Grofweg houden we de volgende indeling van een lunchtrommel aan:

  • 50% groente
  • 25% eiwitten (en een beetje vet)
  • 25% granen
  • + iets zoets

Tien uurtje en drinken

Voor het tien-uurtje is het prima om fruit mee te geven, maar probeer dit eens te combineren met groente of een ander tussendoortje zonder onnodig veel suiker. Wat drinken betreft kun je de kant-en-klare drankjes beter vermijden en een beker of bidon meegeven die je zelf vult. Liefst met water, maar eventueel kun je kiezen voor sap dat je met steeds wat meer water aanlengt, of bijvoorbeeld voor afgekoelde kruidenthee. Veel kinderen vinden dat hartstikke lekker!

Wat is jouw favoriete product voor in de lunchtrommel? 

Over Claire
Claire van den Heuvel | Easy Peasy: een online platform waar ouders inspiratie kunnen hoe ze zichzelf en hun gezin gezond en bewust kunnen voeden. Zowel letterlijk als figuurlijk.
 easypeasyacademy.nl

Vorig artikel
4 snelle snacks om met je kinderen te maken 4 snelle snacks om met je kinderen te maken
Volgend artikel
Verrukkelijke vegaburger Verrukkelijke vegaburger

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *