In gesprek met dessert-bedenker Lieke

16 november 2017
door Lisa Kapan Achter de schermen

    Onze recept-ontwikkelaars zijn al maanden van tevoren bezig met het bedenken van nieuwe recepten. Zo ook bij de nieuwe desserts die je vanaf nu bij je HelloFresh Box kunt bestellen. Wij zijn erg trots op alle zoete lekkernijen en spraken daarom met Lieke; een van de bedenkers.


    Wat doe je precies bij HelloFresh?

    Ik ben receptontwikkelaar. Ik ben samen met mijn team verantwoordelijk voor de recepten die elke week in de box verschijnen, dit varieert van de Onbijtbox en Kerstbox, tot de reguliere maaltijdboxen en de splinternieuwe desserts.

    Hoe zijn jullie begonnen met het ontwikkelen van de dessert-recepten?

    Door middel van een vliegensvlugge, creatieve brainstorm waarbij iedereen elkaar met mogelijke recepten om de oren sloeg. Daar kwamen ontzettend veel goede ideeën uit!

    Hoe doe jij inspiratie op voor het ontwikkelen van desserts?

    Naast inspiratie vanuit mijn collega’s, krijg ik ook veel ideeën door in het bakboek Short & Sweet te bladeren van de Australische patissier Dan Lepard. Dat staat vol met goede recepten voor bijvoorbeeld koekjes met gember en macadamianootjes en soesjes met hazelnoot en koffieroom. Het water loopt me in de mond als ik eraan denk!

    Welk HelloFresh-dessert is tot nu toe jouw favoriet?

    De Griekse yoghurt met honing, citroen, verse tijm en amandelen. De smaken zijn heel krachtig en volwassen, maar het is een erg eenvoudig dessert om te maken.

    Een van de andere desserts is bijvoorbeeld een apple-peer crumble met rozemarijn. Welke smaakcombinatie raad je nog meer aan?

    Verse basilicum past verrassend goed bij verschillende zoete smaken, zoals die van ananas, kokosnoot, framboos en bosbessen. En niet schrikken, maar avocado gaat heel goed samen met koffie.

    Welk dessert is een aanrader als je kinderen hebt?

    Een heel simpel, klassiek toetje: zoete verse aardbeien met verse vanilleroom. Voor de volwassenen marineer je de aardbeien in een scheutje sinaasappellikeur.

    Wat is jouw favoriete dessert op een doordeweekse dag?

    Ik eet (stiekem) doordeweeks bijna geen toetjes, dat bewaar ik meestal voor de weekenden en gezellige etentjes. Maar in de zomer kan ik pure chocolade sorbetijs moeilijk weerstaan, heerlijk! En als ik toch snel een dessert wil maken dan is dat vaak een mengsel van mascarpone, opgeklopte slagroom, suiker en espresso. Het staat snel op tafel en de smaken maken zijn erg lekker.

    Welk dessert maak je graag als je een etentje geeft?

    Salty honey pie, een taart met een knapperige, boterige bodem en een vulling van honingcustard, die je bestrooit met vlokken zeezout. De perfecte balans van zout en zoet. Ik serveer er wel maar heel kleine stukjes van, want de taart is ontzettend machtig. Het is inmiddels bij vrienden ook een favoriet geworden!

    Je kunt de desserts nu bij je HelloFresh Box bestellen. Je kunt wekelijks kiezen uit twee varianten: een eenvoudig toetje voor een doordeweekse avond of een extra verwennerij waarbij je wat langer in de keuken staat en echt iets speciaals maakt. Om een dessert te bestellen log je in bij je HelloFresh-account, kies je je maaltijd zoals je gewend bent en kun je erna je favoriete dessert selecteren.

    Heb jij een van onze desserts al geprobeerd?

    Vorig artikel
    Groentefrietjes Groentefrietjes
    Volgend artikel
    Zonder uitsloven, zo uit de oven Zonder uitsloven, zo uit de oven

    Gerelateerde artikelen