Gezond snoepen met deze snacks

21 januari 2016
door Frederieke Ingrediënten

    Blog_(on)GEZOND_800x600

    Snoepen is heerlijk. Zo houdt de een van zoet snoepgoed, is de ander dol op chocolade en maak je anderen blij met taart of chips. 

    Zolang je het met mate eet, is er niets aan de hand natuurlijk. Maar wil je extra gezond snoepen? Geniet dan van de volgende alternatieven! Deze verantwoorde tussendoortjes bevatten weinig calorieën en veel goede voedingsstoffen.

    Kleine koekjes in plaats van een chocolademuffin

    Trek in een lekkere chocolademuffin? Probeer de verleiding te weerstaan en ga voor kleine koekjes zoals lange vingers of een tarwebiscuit (vooruit, met chocolade!). Een muffin bevat maar liefst 10 keer zoveel calorieën als een lange vinger. Vind je lange vingers een beetje saai? Dip dan de lange vinger in je koffie voor extra smaak.

    Toch zin in muffins? Kies dan voor deze glutenvrije bananenbrood muffins of maak deze hartige muffins met een groene salade voor het avondeten.

    Sorbetijs in plaats van roomijs

    Ondanks het frisse weer toch zin in ijs? Kies dan voor sorbetijs in plaats van roomijs. Roomijs bevat bijna twee keer zoveel calorieën als sorbetijs. Leuk om te doen: maak je eigen ijs. Het is veel makkelijker dan het lijkt: het enige wat je nodig hebt is fruit (bijv. frambozen,), suiker, water en een vriezer. Een ijsmachine maakt het nog eenvoudiger, maar zonder ijsmachine lukt het ook!

    Ongezouten noten in plaats van chips

    Ongezouten noten bevatten veel meer gezonde stoffen dan chips. Toch bevatten ook ongezouten noten flink wat calorieën. Pak dus een handje en berg de overige noten direct weer op. Meer weten over de gezonde voordelen van noten? Lees hier verder.

    We hebben er nu 3 op een rijtje gezet, maar er zijn natuurlijk nog veel meer gezonde snacks. Wat is jouw favoriete gezonde snack?

    Vorig artikel
    Waarom bitter eten goed voor je is Waarom bitter eten goed voor je is
    Volgend artikel
    Onze top 3 gezonde snacks Onze top 3 gezonde snacks

    Gerelateerde artikelen

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.