Gezonde en makkelijke maaltijdsoep

20 januari 2014
door Kirsten Achter de schermen

  Soep: een heerlijke maaltijd in de winter. Het is makkelijk te maken, het is gezond én je krijgt het er lekker warm van. Soep is bovendien ook een ideale maaltijd voor mensen die op hun calorie-inname letten: het bestaat namelijk voor een groot deel uit vocht, maar het vult wel sneller dan een gewone maaltijd met bijvoorbeeld gebakken aardappelen. Daarom, en omdat het zo lekker is, hebben we in de box een recept voor een gezonde en makkelijke maaltijdsoep met courgette en aardappel.

  Aardappel-courgettesoep

  Deze week maak je een heerlijke maaltijdsoep met aardappel en courgette. Dankzij de aardappel en courgette is de soep rijk aan foliumzuur, een van de weinige vitamines waar veel Nederlanders niet voldoende van binnenkrijgen. Deze vitamine is betrokken bij de aanmaak van energie en helpt daarom bij het voorkomen van vermoeidheid, een voordeel in deze donkere dagen! Courgettes zijn verder ook makkelijk te verteren, terwijl ze wel veel vezels bevatten. Daarnaast zitten ze boordevol mineralen, zoals kalium. Deze mineraal heeft een positief effect op de bloeddruk, omdat het de bloeddrukverhogende werking van natrium tegengaat. 

  Bij de soep eet je een volkorenbroodje, namelijk een volkoren uienkruier. Dit broodje zit dankzij de volkoren granen vol voedingsvezels, die goed zijn voor de darmflora. Volkoren granen zijn daarom ook goed voor je weerstand en het verlagen van je cholesterol. Bovendien zorgen de vezels ervoor dat je sneller verzadigd bent, waardoor je minder honger hebt en dus minder eet. De volkoren uienkruier is helaas nergens te koop, het is speciaal voor HelloFresh gemaakt!

  Een aantal weken geleden zat er een pompoen-kikkererwtensoep in de HelloFresh Box en maakte je ook een vissoep met prei en romige kokosmelk. Heb je deze soepen ook gemaakt? Wat is jouw favoriete soep van HelloFresh?

  Vorig artikel
  Zalm: een gezond visje Zalm: een gezond visje
  Volgend artikel
  Over noten Over noten

  Gerelateerde artikelen

  4 reacties

  Els schreef:

  Ik vond de courgette soep heerlijk

  Goed om te horen Els! Groet, Kirsten

  tanja schreef:

  super recept, makkelijk en heel lekker

  Heleen schreef:

  De pompoen/kikkererwten soep was favoriet.
  Bij de courgette soep vond ik wat vlak van smaak.