Gratin van gnocchi met zalm

27 april 2018
door Helene Gerechten

De gratin voor de echte meerwaardezoeker: zalm en paksoi op een bedje van gnocchi met een heerlijk korstje van Parmezaanse kaas. Serveer deze originele gratin met een glaasje witte wijn en tover je eetkamer om in een chique restaurant.

Gratin van gnocchi met zalm

Ingredients

  • 600 g gnocchi
  • 250 g paksoi
  • 30 g boter
  • 2 stukjes zalm
  • 30 g bloem
  • 500 ml melk
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • Zout en peper

Instructions:

  1. Breng water aan de kook in een pan en kook de gnocchi gaar volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes.
  2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de paksoi voor 8 minuten. Bak in een aparte pan de zalm gaar in 5 tot 10 minuten.
  3. Smelt boter in een hapjespan, voeg de bloem toe en roer met een garde op matig vuur tot je een roux of glad mengsel hebt. Haal de pan van het vuur, giet de melk beetje bij beetje in de pan en blijf mengen. Zet de pan opnieuw op het vuur en meng het geheel tot een egale bechamelsaus vormt. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schepde gnocchi in de ovenschaal en voeg de helft van de bechamelsaus toe.
  5. Snijd de zalm in kleine stukjes en de olijven in plakjes. Bedek vervolgens de gnocchi met de zalmstukjes, paksoi en de rest van de bechamelsaus. Bestrooi met in plakjes gesneden zwarte olijven.
  6. Bak 15 minuten in de oven.
Vorig artikel
Aardappelgratin met bier Aardappelgratin met bier
Volgend artikel
Witte asperges: het witte goud! Witte asperges: het witte goud!

Gerelateerde artikelen