Het vlees uit de HelloFresh Box

28 april 2016
door Thijs Achter de schermen

  Wij vinden het belangrijk om te weten waar onze producten vandaan komen. Daarom vertellen wij je vaak waar de ingrediënten uit de box vandaan komen. Omdat een aantal HelloFresher’s benieuwd was waar het vlees uit de HelloFresh Box vandaan komt, vertellen we in dit blogartikel meer over de herkomst hiervan.

  Maas-Rijn-IJssel-rund

  Het MRIJ-rund ontleent zijn naam aan het gebied waar het ras werd ontwikkeld. Dit gebeurde namelijk in het Maas- en Rijngebied en in het IJsselgebied in Nederland. Deze koeiensoort heeft kenmerkende roodbonte vlekken. Koeien van het MRIJ-ras zijn over het algemeen rustig, waardoor ze geschikt zijn voor veeteelt. Naast lekker mals vlees, zoals de biefstuk uit dit gerecht, staan deze koeien ook bekend om hun eiwitrijke melk. Al worden ze de laatste jaren vooral gekweekt voor hun vlees.

  ronald-met-koeien-buiten

  Hollands Weiderund

  Niet al het rundvlees uit de box komt van het MRIJ-rund. Zo kwamen de Oosterse biefstukreepjes uit dit gerecht van het Hollands weiderund. Dit is een kruising tussen de rassen Holstein en Fries, ook wel de Holstein Frisian genoemd. Deze runderen worden voor zowel hun vlees als hun melk gekweekt. Daarom worden ze ook weleens dubbeldoel koeien of dubbelvee genoemd. Weiderunderen hebben hun naam te danken aan het feit dat boeren ze lekker vrij door de wei laten lopen. De dieren krijgen persoonlijke aandacht, hoogwaardig veevoer en kennen weinig stress. En dat vinden wij belangrijk!

  Keten Duurzaam Varkensvlees

  Het varkensvlees uit de HelloFresh Box is afkomstig van varkens van Keten Duurzaam Varkensvlees. Deze varkens hebben verzorgde stallen, voer van hoge kwaliteit en worden niet vervoerd over lange afstanden. Er is zelfs een varkensfluisteraar, die medewerkers traint hoe ze met de dieren om moeten gaan. Het duurzame aspect komt niet alleen terug in het leven van het varken, maar ook in de boerderijen zelf. Zo gaan de boerderijen slim om met energie. Het streven is om dit jaar alle boerderijen energieneutraal te laten zijn! Lees hier meer over Keten Duurzaam Varkensvlees

  Hollandse scharrelkip

  Ook zit er regelmatig kip in de box. Dit zijn Hubbard kippen met 1 ster van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Deze kippen hebben meer ruimte en licht dan regulier gefokte kippen, hebben een leefomgeving waarin ze lekker kunnen rondlopen en krijgen verantwoord veevoer. Hubbard kippen zijn robuuste kippen die langzamer groeien dan de reguliere kippen: hierdoor is de smaak steviger en voller.

  Brandt & Levie

  Ook zit er zo nu en dan een bijzondere worst in onze box, afkomstig van leverancier Brandt & Levie. Bij Brandt & Levie werken ze het liefst met boeren waarmee ze een persoonlijke band hebben. Doordat ze de tussenhandelaren overslaan bepalen de mannen van Brandt & Levie wat jij op je bord krijgt en welke prijs de boer voor zijn dieren krijgt. Op die manier leveren ze hun bijdrage aan het positief beïnvloeden van ons voedselsysteem. Mannen met een missie dus, die goed aansluit bij onze eigen filosofie.

  Wat is jouw favoriete stukje vlees? Laat het ons in de reacties weten!

  Vorig artikel
  Koken met kliekjes: taco’s Koken met kliekjes: taco’s
  Volgend artikel
  Radijs van Zülküf Radijs van Zülküf

  Gerelateerde artikelen