IJsblokjes met verse kruiden 26 mei 2017

door Sanne van Dartelen Tips en Tricks

Heb jij jouw tuin, balkon of vensterbank al omgetoverd tot een klein kruidenparadijs?

Of je ze nu zelf kweekt of koopt in de supermarkt of bij de groenteboer, je hebt vaak kruiden over. Gelukkig weten wij nog een creatieve manier om kruiden te gebruiken: maak er ijsblokjes mee!

Op deze manier blijven de kruiden heel lang houdbaar. Je kunt je drankjes er een bijzonder smaakje mee geven en daarnaast heb je zo altijd wat verse kruiden achter de hand – zelfs als je kruidenplantjes de winter niet overleven.


Kies je kruiden

Je kunt hier vrijwel alle kruiden voor gebruiken, denk bijvoorbeeld aan:

  • Salie
  • Oregano
  • Basilicum
  • Tijm
  • Dille
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Dragon

IJsblokjes met water

Als je de kruiden wilt gebruiken in cocktails of om je drankjes op smaak te brengen, dan kun je de ijsblokjes gewoon met water maken. IJsblokjes met kruiden maken elk drankje speciaal. Je kunt gaan voor munt dat je drankje een lekker frisse smaak geeft, of probeer eens rozemarijn of tijm, bijvoorbeeld in een gin tonic. Je zult verstelt staan van het resultaat!

Het enige dat je nodig hebt is een vorm voor ijsblokjes. Kneus de blaadjes voorzichtig voordat je ze in de vorm legt. Op deze manier komt de smaak beter vrij. Giet er water overheen en zet in de vriezer.

IJsblokjes met olijfolie

Een hele originele en handige manier om kruiden in te vriezen is met olijfolie. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk aromatische olie toevoegen aan soepen, stoofpotjes en sauzen.

Net als bij de ijsblokjes met water, kneus je de kruiden eerst voordat je ze in de vorm legt. Vervolgens schenk je de vormpjes vol met olijfolie.

Welke ijsblokjes ga jij maken?

Deel het resultaat op Facebook of Instagram!

Vorig artikel
Mierikswortel – wat is het en wat kun je ermee maken Mierikswortel – wat is het en wat kun je ermee maken
Volgend artikel
Snoep verstandig, eet een… paprika Snoep verstandig, eet een… paprika

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *