De wereld rond met 4x fruitige tussendoortjes!

4 september 2019
door Viviane Mols In de keuken

    Zin om het vakantiegevoel nog even vast te houden? Met deze vier fruitige tussendoortjes lukt dat gegarandeerd! Duik met je kids de keuken in en voor jullie het weten zitten jullie (weer) in vakantie-sferen.

    Van tropische mango tot een appeltje voor de dorst – met onze Fruitbox krijg je eenvoudig jouw wekelijkse portie vitaminen binnen. De inhoud is elke week anders en je kunt er eindeloos mee blijven variëren. Van een fruitige appelflap tot een frisse yoghurtdrank – wij delen vier favorieten van over de hele wereld.


    Mango lassi

    In India worden pikante currygerechten met een verfrissende lassi geblust. Dit yoghurtdrankje is niet alleen een fris en zoet tussendoortje, het is dankzij de vele vitamines ook nog erg gezond! Gelukkig hoef je niet pittig te gaan eten om van dit lekker tussendoortje te smullen.

    Voor 1 persoon
    Ingrediënten:

      • 200 g verse mango (of diepvries)
      • 125 g yoghurt
      • 1 tl vloeibare honing
      • 4 ijsklontjes

    Bereiding:

    1. Schil de mango en snijd in stukjes.
    2. Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een glad geheel. Je kunt eventueel wat melk of water toevoegen om het dunner te maken.
    3. Serveer in grote glazen.

    Tip: Heb je geen blender? Laat de ijsklontjes weg en mix de lassi met een staafmixer.

    Clafoutis

    Deze klassieker uit de Franse keuken is heerlijk en al helemaal met (kers)vers fruit! In het traditionele recept verwerk je de kersen met pit en al, maar als je deze taart met kinderen maakt kun je ze beter ontpitten. Met een beetje teamwork is dat in een handomdraai gedaan. Zin in ander fruit? Je kunt de clafoutis ook maken met bijvoorbeeld appels, peren of abrikozen.

    Voor 6 tot 8 personen
    Ingrediënten:

      • 500 g kersen
      • 50 g de beurre fondu et refroidi
      • 300 ml melk
      • 3 eieren
      • 100 g suiker
      • 100 g bloem
      • 1 mespuntje zout

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en ontpit de kersen. Meng ze in een kom met de helft van de suiker en laat intrekken.
    2. Klop in een kom de eieren met de andere helft van de suiker tot een luchtig beslag.
    3. Voeg de bloem en een mespuntje zout toe en meng goed door. Meng vervolgens de gesmolten boter door de massa.
    4. Ga door met mengen en giet beetje bij beetje de melk toe.
    5. Vet de bodem van de vormpjes in met boter, besprenkel met bloem en verdeel de kersen er overheen.
    6. Schenk het beslag over de kersen en bak de clafoutis ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.
    7. Laat afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker.

    Banana split

    Dol op banana split? Probeer deze gezondere variant dan ook eens. Met yoghurt, granola en fruit is dit Amerikaanse dessert nét zo feestelijk, bovendien is banaan een goede energiebron. Heel simpel gemaakt en een lust voor het oog: ga helemaal bananas!

    Voor 1 persoon
    Ingrediënten:

      • 1 banaan
      • 60 g rood fruit
      • 60 g granola
      • 75 g Griekse yoghurt
      • 1 vloeibare honing
      • Chocoladestukjes

    Bereiding:

    1. Pel de banaan en snijd hem doormidden.
    2. Meng de honing met de Griekse yoghurt en verdeel over de banaan.
    3. Bestrooi met granola, rood fruit en chocoladestukjes.

    Tip: Zelf granola maken is een fluitje van een cent. Lees hier hoe je dat doet.

    Appelflappen


    De heerlijke, zoete geur van gebakken appels in bladerdeeg: wij hoeven niet op oud en nieuw te wachten om van appelflappen te genieten! Deze lekkernijen zijn superleuk om met kinderen te maken, maar pas op! Voor je het weet zijn ze op…

    Voor 2 personen
    Ingrediënten:

      • 2 velletjes bladerdeeg
      • 1 eigeel
      • 1 appel
      • 1 el rozijnen
      • 1 el kaneel
      • 2 el suiker

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil de appel en snijd in stukjes.
    2. Leg de velletjes bladerdeeg met de punt naar beneden op de bakplaat met bakpapier.
    3. Verdeel de appel, de suiker en de kaneel over de helft van de velletjes bladerdeeg en vouw de flapjes dicht in driehoeken. Zorg dat ze goed dicht zitten.
    4. Bestrijk de appelflappen met eigeel.
    5. Bak ze ongeveer 15 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

    Maak het jezelf nog makkelijker en voeg eenvoudig een Fruitbox als extra toe in je weekmenu. Afhankelijk van je (bak)plannen kun je kiezen voor een klein formaat, met minimaal 14 stuks fruit of medium met 25 stuks.

     

    Vorig artikel
    Nieuw in september: supersnelle recepten Nieuw in september: supersnelle recepten
    Volgend artikel
    Vliegensvlug aan tafel: 3x Quick & Easy-recepten Vliegensvlug aan tafel: 3x Quick & Easy-recepten

    Gerelateerde artikelen