Spice it up: 4x barbecuesausjes 9 augustus 2021

door Megin In de keuken

Grillmeesters opgelet – het barbecueseizoen is in volle glorie! Dit betekent dat we weer vanalles op de grill mogen gooien: van maïs en aardappelen tot vlees en vis. Een lekker (zelfgemaakt!) sausje maakt dit extra smakelijk én feestelijk. Daarom delen we onze vier favoriete sausjes met jou die wat ons betreft niet mogen ontbreken bij jouw barbecue-avondje!

Klassieke BBQ-saus

De klassieke BBQ-saus met een twist – een beetje limoensap! Perfect om te serveren bij ribbetjes of kip.

Ingrediënten:

  • 6 el ketchup
  • 3 el worcestershire saus
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1 laurierblad
  • 3 el limoensap
  • Tabasco (naar smaak)

Hoe maak je het?

Stap 1: Voeg alle ingrediënten toe aan een pan op middelhoog vuur.

Stap 2: Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten sudderen.

Stap 3: Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4: Verwijder het laurierblad en giet de saus in een glazen flesje. 

Yoghurt-limoen saus

De yoghurt, munt en limoen vormen samen een lekker romige en frisse saus. Combineer deze marinade bijvoorbeeld met kip en lamsvlees of gebruik hem als een saus voor gegrilde groenten.

Ingrediënten:

  • Halve liter yoghurt
  • 2 handjes verse munt, fijngehakt
  • 2 limoenen
  • 1 el korianderzaadjes, fijngehakt
  • 2 el olijfolie

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot het een geheel is. Breng op smaak met zout en peper.

Chimichurri 

Dikke, kruidige chimichurri is voor Argentinië wat ketchup is voor de Verenigde Staten. Wij raden aan deze saus te serveren bij een stukje gegrild rundvlees of vis.

Ingrediënten:

  • Handje peterselie, fijngehakt
  • 2 tl rode pepervlokken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el limoensap
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

Stap 1: Voeg peterselie, rode pepervlokken, rode wijnazijn, limoensap, sjalot en knoflook toe aan een kom.

Stap 2: Sprenkel er al roerend olijfolie doorheen tot het een geheel wordt. 

Stap 3: Breng op smaak met zout en peper.

Pittige Cubaanse saus

Deze cubaanse saus bevat citrusvruchten, kruiden en een heleboel smaak. Tip: marineer varkensvlees met deze pittige saus in Cubaanse stijl. 

Ingrediënten:

  • 180 ml olijfolie 
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 180 ml sinaasappelsap
  • 60 ml limoensap
  • Twee handjes koriander, fijn gehakt
  • Handje munt, fijn gehakt
  • 1 el gehakte verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)
  • 8 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 tl gemalen komijn

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom tot het een geheel wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Wij zijn benieuwd naar jullie g(r)illend lekkere barbecuesausjes. Deel je het eindresultaat met ons via @hellofreshnl

Vorig artikel
4x mediterrane borrelhapjes 4x mediterrane borrelhapjes
Volgend artikel
4x fruitige BBQ-desserts 4x fruitige BBQ-desserts

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *