Ingrediënt van de week: aardpeer

2 december 2014
door Frederieke Onze recepten

  Pastinaaksoep met aardpeer


  Aardpeer. Misschien ken jij dit wel als topinamboer of Jeruzalem-artisjok? Zo staat deze lichtbruine knol namelijk ook bekend. Deze winterse groente eet je vast niet elke dag. Het heeft een lichtzoete smaak en is zeker niet ongezond. Lees hier meer!

  Aardpeer is een groente die niet bang is voor de kou. Sterker nog, de herfst geeft de aardknol een extra lekkere smaak. Hoe langer deze in de grond staat, hoe sterker de smaak wordt. Je kunt ‘m vanaf september oogsten (afhankelijk van de regio en de weersomstandigheden natuurlijk), maar wij hebben nog eventjes gewacht, zodat de smaak optimaal is. De aardpeer bevat veel vitamine A, C en B3. Deze laatste vitamine is belangrijk voor de energievoorziening en speelt een rol bij het aanmaken van vetzuren. Deze vitamine wordt ook wel niacine genoemd. Ook bevat het andere gezonde mineralen, zoals kalium.

  Aardpeer - vers van het land in jouw box!

  Aan de slag met aardpeer

  Aardpeer kun je op verschillende manier bereiden. Zo kun je ze, als ze vers zijn, zelfs rauw eten en smaakt het heerlijk door een salade of je kunt er bijvoorbeeld een puree van maken. Deze groente kun je ook uitstekend bakken.

  Aardpeersoep

  Heb jij al eens aardpeer gegeten? 

  Vorig artikel
  Speciaal in de HelloFresh Box: procureur Speciaal in de HelloFresh Box: procureur
  Volgend artikel
  Kerst in Groot Brittannië Kerst in Groot Brittannië

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Marielle Spijkers schreef:

  Hoi is het misschien mogelijk om het recept bij de fruitbox voor de volgende week ook al te kunnen raadplegen. Omdat ik hier namelijk nog wel wat ingrediënten bij moet kopen is het handig als ik dat al voorafgaand aan de box kan raadplegen zodat ik daar met boodschappen doen rekening mee kan houden.

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Marielle, bedankt voor je bericht. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk. Wel krijg je elke vrijdag een nieuwsbrief met daarin de ingrediënten die je nog zelf moet toevoegen aan de recepten. Hier staat ook de Fruitbox bij. Zodra je het fruitrecept wel online kunt bekijken, laten we dit direct weten (middels een nieuwsbrief). Groetjes, Frederieke