Ingrediënt van de week: hoemoes
3 oktober 2014De dagen worden weer korter en daarom is het tijd voor hutspot! Deze keer met een leuke twist, namelijk met koriander-limoenhoemoes! Deze hoemoes komt oorspronkelijk uit Libië en wordt gemaakt op basis van kikkererwten. Aankomende week zit er hoemoes van onze leverancier Maza in de box, maar wist je dat deze lekker dip ook best gemakkelijk zelf kunt maken? Lees snel verder en maak deze heerlijke hoemoes van paprika.
Ingrediënt van de week: hoemoes!
Ingredients
- 200 g kikkererwten, uit pot
- 1,5 rode paprika
- 80 g tahin (sesampasta)
- 1 ½ teentje gesneden knoflook
- 50 ml citroensap
- 100 ml water
- 1 el fijn gesneden peterselie of koriander
- 1 mespuntje chilipeper
- 1 tl kurkuma/geelwortel
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl zeezout
- 2 el olijfolie
- Een blender of goede staafmixer
Instructions:
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Leg de paprika op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en doe het in de oven. Gril de paprika 15 – 20 minuten op 250 graden.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd of pers de knoflook. Meng de citroensap met de tahin, de knoflook en het water in een blender of gebruik een goede staafmixer. Voeg vervolgens de kikkererwten, peterselie (of koriander), komijnzaad, de kurkuma, olijfolie, chilipeper en natuurlijk de paprika’s toe.
- Mix of blend het tot een zo glad mogelijk geheel en voeg als het nodig is wat extra water toe. Serveer in een leuk schaaltje en klaar is je dip. Lekker voor op brood of om je groente in te dippen! Je kunt de hoemoes een paar dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast.
Ben jij ook zo gek op hoemoes?