Ingrediënt van de week: pompoen

14 oktober 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Pompoen op het land

  Wist je dat pompoenen al meer dan 10.000 jaar worden gegeten? Ben jij er ook zo dol op als wij? Deze gezonde groente zit zo nu en dan in de HelloFresh Box. Wat maakt pompoen nou zo gezond?

  Deze groente is supergezond, omdat het veel vezels en betacaroteen bevat. Van vezels is het algemeen bekend dat deze stoffen belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering. Ze geven je ook een verzadig gevoel na het eten, wel zo lekker! Betacaroteen is een wat onbekend begrip, maar niet minder belangrijk. Deze stof zorgt voor een goede weerstand en draagt bij aan gezonde botten, tanden, huid en is belangrijk voor het gezichtsvermogen en de groei. Wist je dat betacaroteen ervoor zorgt dat de pompoen oranje van kleur is? Het zit bijvoorbeeld ook in wortels!

  Voorgesneden pompoen

  Een handig weetje: pompoen kun je het beste bewaren op een koele, droge plek. Over het algemeen kun je een gesneden pompoen een aantal dagen in de koelkast bewaren. Kijk voor de zekerheid op het etiket voor de daadwerkelijke houdbaarheidsdatum.

  Vorig artikel
  Bezorging op zaterdag binnen de Randstad Bezorging op zaterdag binnen de Randstad
  Volgend artikel
  Andijvie – hoe komt dit in jouw box? Andijvie – hoe komt dit in jouw box?

  Gerelateerde artikelen

  4 reacties

  Saskia Sebens schreef:

  Het valt me op dat de groenten regelmatig niet tot de houdbaarheidsdatum goed zijn of snel minder zijn . Nu kon ik de pompoen vandaag weggooien, terwijl de hbd. tot de 27e was. Misschien willen jullie daar eens naar kijken?
  met vr. gr. saskia sebens

  Frederieke schreef:

  Bedankt voor je feedback Saskia! Ik ga dit zeker terugkoppelen aan ons product-team en de leveranciers. Mocht er nog een keer zoeits voorkomen, dan hoor ik het graag! Groet, Frederieke

  Inge Clevers schreef:

  Dat is wel grappig, de pompoen heb ik pas op vrijdag gegeten, toen was ie nog helemaal goed, hier was het een venkel die op donderdag na het doorsnijden helemaal bruin was, gelukkig had ik er 3 gekregen en ook nog een goede over, maar zo zie je maar weer, ook verse groente houdt zich niet aan afspraken….Ik zie wel dat jullie echt verse en goede producten gebruiken, dus als er een keertje iets tegenvalt zul je mij niet horen!!