Ingrediënt van de week: scholfilet

4 november 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Scholfilet

  Orzo met romatrostomaatjes, salie, belegen kaas en gebakken scholfilet. Dat zit er volgende week in de HelloFresh Box. Scholfilet is het ingrediënt van de week en we vertellen je dan ook graag waarom scholfilet nou eigenlijk zo gezond is. Lees snel verder.

  Zo gezond als een vis

  Vis is goed voor de mens. Zo zijn visvetzuren goed voor je hart en bloedvaten. Er wordt dan ook geadviseerd om 2 keer per week vis te eten. Het liefst een combinatie van vette en magere vis. De scholfilet valt onder de laatste categorie, de magere vis. Hij heeft een vrij neutrale smaak, waardoor deze vis populair is onder kinderen! Ondanks het lage vetgehalte van de schol, bevat de vis veel eiwitten, mineralen en vitaminen, zoals vitamine A, B en D.

  Scholfilet

  Een aantal voordelen op een rijtje

  • Vitamine B6 zorgt voor een goede stofwisseling en de afbraak en opbouw van amonizuren. Hier zijn eiwitten uit opgebouwd.
  • De eiwitten, ook wel proteïne genoemd, die scholfilet bevat zorgen voor een verzadigd gevoel. Een volwassene bestaat gemiddeld voor 12 kilo uit eiwit! Zo bevatten spieren, organen en het zenuwstelsel essentiële eiwitten en het is dan ook belangrijk dat je hier genoeg van binnenkrijgt.
  • Vitamine B12 draagt bij aan een goede werking van het zenuwstelsel en zit alleen in dierlijke producten.
  • De vitamine D die in vis zit zorgt ervoor dat calcium uit de voeding in het lichaam wordt opgenomen. Dit stimuleert de groei en het behoud van stevige botten.
  • Scholfilet bevat daarnaast ook veel minder ijzer dan vlees.
  • Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom cruciaal voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden.

  Wil je weten hoe je dit lekkere visje het beste kunt verbranden? www.voedingswaardetabel.nl vertelde ons dat je 33 minuten moet fietsen (15km/uur) en 40 minuten moet wandelen (5km/uur) om 125 gram gebakken schol te verbranden.* Wist je trouwens dat men in België een toost uitbrengt met het woord schol?

  Lees hier waar de scholfilet uit de box precies vandaan komt!

  Eet jij vaak een visje? 

  *Tijden zijn berekend met een gewicht van 75 kilo
  Vorig artikel
  DIY: maak je keuken winterproof DIY: maak je keuken winterproof
  Volgend artikel
  Noten en vruchten verzamelen Noten en vruchten verzamelen

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Jaire van Sloten schreef:

  Het eten was heel lekker en een keer wat anders. Dan het normale eten top.