Ingrediënt van de week: Thaise basilicum

4 februari 2015
door hellofresh Ingrediënten

  Thaise basilicum

  Ben jij dol op de Thaise keuken? Grote kans dat jij dan al eens Thaise basilicum hebt gegeten. Het is namelijk een veel gebruikt ingrediënt voor Aziatische gerechten. Maar wat maakt de Thaise basilicum nou eigenlijk zo speciaal? Wij zijn op onderzoek uit gegaan en vertellen hier meer!

  Tropisch kruid

  Basilicum komt oorspronkelijk uit Azië en heeft zich vanuit daar naar het Middellandse zeegebied verspreid. De Thaise basilicum is dan een tropisch kruid, met grote ovale bladeren. In vergelijking met de citroen basilicum en ‘gewone’ basilicum heeft de Thaise basilicum een krachtige geur en smaak. De smaak kun je omschrijven als anijsachtig. Sommige herkennen ook de smaak van munt in dit kruid. De harde stengels gebruik je niet, maar de blaadjes uiteraard wel. Deze kunnen vrij stevig zijn, waardoor je ze voor gebruik beter kunt scheuren.

  Weetje: de naam basilicum komt van het Grieks en betekent letterlijk “koninklijk”.

  Thaise basilicum

  Tip:

  • Scheur de (Thaise) basilicum klein maar gebruik nooit een mes om het klein te snijden. Hierdoor worden de randjes van de basilicum bruin en is de smaak minder intens.

  Aankomende week gebruik je Thaise basilicum door de kokossoep met citroengras en noedels. Lees hier meer over citroengras!  

  Vorig artikel
  Ingrediënt van de week: hazelnoten Ingrediënt van de week: hazelnoten
  Volgend artikel
  Kijkje in de keuken van HelloFreshers Kijkje in de keuken van HelloFreshers

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  Richard schreef:

  In het receptenboekje staat aangegeven dat de basilicum in de koelkast moet, hierboven wordt gezegd dat het beter niet in de koelkast bewaard moet worden…..

  Frederieke schreef:

  Dank voor je bericht en de oplettendheid Richard. Excuses voor het foutje, maar je kunt de Thaise basilicum gerust een aantal dagen in de koelkast bewaren.

  Richard schreef:

  Dan staat het weer in de koelkast.. het is wel een erg lekker kruid! ik kende het nog niet helaas.