Achter de schermen

Ingrediënten

3 zonnige lentesoep-recepten

Ingrediënten 19 april 2018

Deze drie kleurrijke soepen met seizoensgroenten zijn fris, kleurrijk en supergezond. Proef de lente met deze recepten voor soeper soep!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Lentecake met eetbare bloemen

Ingrediënten 6 april 2018

Heb je iets te vieren of heb je gewoon zin om jezelf of iemand anders flink te verwennen? Met dit recept voor de ultieme, bloemige lentecake lukt dat zonder twijfel. Aan de bak!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Waanzinnige worteltaartjes in je box

Ingrediënten 12 maart 2018

Een zoete taart met groente klinkt misschien niet meteen als een hit, maar worteltaart of carrot cake is door iedereen geliefd. Om de komst van Pasen te vieren verrassen we (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Hoe pocheer je een ei?

Gerechten 28 februari 2018

Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.

Lees meer

1 reactie

Wouter B schreef:

Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.

Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.

Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.

Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.

Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.

Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.

Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Zelfgemaakte chocolademelk

Onze recepten 27 februari 2018

Bij winters weer hoort warme chocolademelk en de lekkerste versie maak je natuurlijk helemaal zelf. Dit kruidige recept is onze favoriet en warmt je van top tot teen op…

Lees meer

1 reactie

Gabriella schreef:

Oh jee. Dat ziet er geweldig uit! Een lekkere oppepper tijdens donkere dagen. Echt goed voor de lijn kan het niet zijn, maar ach… Zelf gebruik ik soms hotchocspoons. Ook erg lekker.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Halloumi: de heetste kaas van het moment

Ingrediënten 31 januari 2018

Hallo-wie? Halloumi! Je hebt de naam vast weleens gehoord, maar wat is halloumi eigenlijk? En waarom zijn wij er zo dol op?  Wij vertellen je er alles over én geven je drie inspiratierecepten.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Tips & tricks: venkel schoonmaken

Ingrediënten 28 november 2017

Venkel is ontzettend veelzijdig. Van risotto tot salade – met deze knol met anijsachtige smaak kun je alle kanten op. 

Lees meer

5 reacties

Leidy schreef:

Beste Wendy,

Venkel is inderdaad een heerlijke groente, maar groeit (in tegenstelling tot wat je schrijft) echt niet onder de grond…….

ik ga dat thuis meteen uit proberen

Hele slimme manier om je eten snel schoon te hebben, kan je dat ook bij meer groenten doen?

Charlot van Scheijen schreef:

Goedemorgen, leuk dat je het zo’n slimme manier vindt! Venkel heeft natuurlijk een heel specifieke structuur, met de verschillende ‘rokken’. Dit is daarom echt specifiek geschreven voor venkel. Fijne dag! Groeten, Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scones & lemon curd

Gerechten 26 oktober 2017

Niks lekkerder dan bakken, als het buiten met bakken uit de hemel komt. Deze scones zijn echter altijd een goed idee! Je kunt ze serveren als decadent weekendontbijtje of  ‘s (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Amchoi: bladgroente met karakter

Ingrediënten 5 juli 2017

Heb jij wel eens gehoord van amchoi, of amsoi zoals het ook wel genoemd wordt? Wij moesten het even opzoeken, maar waren na het proeven meteen verkocht.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Groentefavoriet: postelein

Astuces 5 juli 2017

Eet je wel eens postelein? Lekker in een stamppotje, maar ook als salade. Wij geven je tips om ermee te koken. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk meer