Achter de schermen

Ingrediënten

Tips & tricks: venkel schoonmaken

Ingrediënten 28 november 2017

Venkel is super veelzijdig. Deze groen-witte groente heeft een lichte anijssmaak die zorgt voor een frisse adem, een gezonde spijsvertering en daarnaast stillen de zaadjes gemakkelijk je honger. Om het (...)

Lees meer

5 reacties

Leidy schreef:

Beste Wendy,

Venkel is inderdaad een heerlijke groente, maar groeit (in tegenstelling tot wat je schrijft) echt niet onder de grond…….

ik ga dat thuis meteen uit proberen

Hele slimme manier om je eten snel schoon te hebben, kan je dat ook bij meer groenten doen?

Charlot van Scheijen schreef:

Goedemorgen, leuk dat je het zo’n slimme manier vindt! Venkel heeft natuurlijk een heel specifieke structuur, met de verschillende ‘rokken’. Dit is daarom echt specifiek geschreven voor venkel. Fijne dag! Groeten, Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Scones & lemon curd

Gerechten 26 oktober 2017

Niks lekkerder dan bakken, als het buiten met bakken uit de hemel komt. Deze scones zijn echter altijd een goed idee! Je kunt ze serveren als decadent weekendontbijtje of  ‘s (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Amchoi: bladgroente met karakter

Ingrediënten 5 juli 2017

Heb jij wel eens gehoord van amchoi, of amsoi zoals het ook wel genoemd wordt? Wij moesten het even opzoeken, maar waren na het proeven meteen verkocht.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Groentefavoriet: postelein

Astuces 5 juli 2017

Eet je wel eens postelein? Lekker in een stamppotje, maar ook als salade. Wij geven je tips om ermee te koken. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

14 overheerlijke en makkelijke lentesalades

Gerechten 11 april 2017

Het is weer lente! Dit betekent dat het weer tijd is voor lekkere salades. We geven je hier 14 recepten van onze favoriete lentesalades. Veel kookplezier!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Desembrood bakken

Gerechten 5 april 2017

Ben je al tijden van plan om een keertje je eigen brood te bakken? Geloof ons: het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Dit is een versimpelde versie van (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Hummus op vier manieren

Ingrediënten 1 maart 2017

Klassieke hummus maak je van kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap en zout. Hartstikke lekker, maar wij hebben vier varianten die zeker ook de moeite waard zijn. 

Lees meer

2 reacties

Lucas Kuipers schreef:

kerstomaat of blokjes knapperige tomaat erdoor op het laatst, en de olijfolie is er voor het zachtmaken van het brood door dippen op tafel. Ik vind het grofgemashhed fijner, met veel kknoflook, en minder sap en daarvoor ietsje rijstazijn

Charlot van Scheijen schreef:

Klinkt heerlijk Lucas!

Groeten,
Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alledaagse superfoods

Ingrediënten 11 januari 2017

Gojibessen, chiazaad en hennepzaad zijn nog maar een paar voorbeelden van superfoods waar je waarschijnlijk wel eens van hebt gehoord. Misschien vind je het leuk om ze eens uit te proberen, maar wij geven je wat voorbeelden van alledaagse producten met onvermoede superkrachten. 

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wintersport-eten: de gezondere versie

Tips en Tricks 29 december 2016

Wintersport-eten staat nou niet bepaald bekend als heel verantwoord. Heb je toch zin in stevige schnitzels, romige kaasfondue of de befaamde kaiserschmarrn? Wij geven je de iets gezondere versie!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Recept: oliebollen

In de keuken 19 december 2016

Hoe luid jij het nieuwe jaar in? Een tafel vol lekker eten, spelletjes, champagne, vuurwerk en natuurlijk... oliebollen! Dat lekkere, goddelijke vette ding is om je vingers bij af te (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk meer