Inspiratie: snelle rijsttafel van groenten en cashewnoten

5 juni 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Vind jij het moeilijk om gerechten te bereiden die genoeg groente bevatten én die je kinderen ook nog eens lekker vinden? Het nieuwe kookboek Veggie Kidz van Monique, Eef en Kyra bevat verantwoorde, snelle vegetarische recepten die je gemakkelijk voor kinderen kunt koken (en bakken). Dat vinden wij leuk, want net zoals onze HelloFresh Box bevat dit kookboek veel gemakkelijke en gezonde recepten! Deze snelle rijsttafel van groenten en cashewnoten uit het Veggie Kidz kookboek is gemakkelijk te bereiden. Bekijk hier het recept! 

    Monique: ¨Als ik restjes van allerlei soorten groenten over heb, dan is dit dé manier om ze te verwerken in een simpel gerecht. En als ik ze heel fijn snijd, merk ik dat er minder gedoe is rondom wat er allemaal in zit (je kent het wel, dat je kind opeens een groen blaadje uit zijn eten peutert en met een vies gezicht vraagt: ‘Wat is dít?’). De cashewnoten eroverheen geven het recept een mooie bite. Vaak maak ik dan ook nog wat kommetjes bakbanaan, pindasaus, gebakken uitjes, kroepoek, tempé en komkommer erbij en klaar is je rijsttafel!¨

    Ingrediënten voor 4 personen:
    – zonnebloemolie
    – 4 kopjes zilvervliesrijst (ca. 280 grafm)
    – 2 el sojasaus
    – 2 eieren
    – 400 g fijngesneden groenten naar keuze (bijv. lenteui, paksoi, wortel en boontjes)
    – handvol gehakte ongezouten cashewnoten
    – zeezout & gemalen zwarte peper

    Bereidingstijd: 25 minuten

    Bereidingswijze: 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en zet apart. Verwarm de zonnebloemolie in een wok en voeg de sojasaus toe en daarna de 2 eieren. Maak de dooiers kapot en verhit de eieren totdat ze niet meer doorzichtig zijn.

    2. Voeg de fijngesneden groenten toe en roerbak deze in 5 minuten gaar. Voeg de rijst toe en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de cashewnootjes eroverheen en serveer met eventuele extra’s zoals de bakbanaan, pindasaus, gebakken uitjes, kroepoek, tempé en komkommer.

    Tip: als van bruine rijst witte rijst wordt gemaakt, gaat maar liefst 50 tot 90 procent van de voedingsstoffen, zoals vitamine B en het mineraal mangaan, verloren. Mangaan draagt bij aan sterke botten. Het vitamine B-complex is essentieel voor de ontwikkeling en het behoud van goed functionerende hersenen. Beide belangrijke elementen voor de gezondheid van je kind! Zet dus het liefste bruine rijst op tafel! (bijvoorbeeld zilvervliesrijst)

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Terugblik: kookworkshop Terugblik: kookworkshop
    Volgend artikel
    Parmezaanse kaas van Eriks Delicatessen Parmezaanse kaas van Eriks Delicatessen

    Gerelateerde artikelen