Kerstpret met… Nicolette Kluijver

20 november 2020
door Kim Inspiratie

  Nog ietsje meer dan een maand en dan is het kerst. Afgelopen jaar vierde Nicolette de feestdagen in de zon, maar dit jaar maakt ze er thuis op de boerderij een warm kerstfeest van. Van een klassieke kalkoen tot gezellig gourmetten
  – dit is kerstpret voor Nicolette.

  Nicolette Kluijver

  Ben jij ook al aan het aftellen tot kerst?

  Nicolette: “Ja! Ik ben gek op kerst en kersttradities. Samen met de kinderen de kerstboom versieren, kitscherige kerstversiering met lichtjes in de tuin, pakjes onder de kerstboom en een adventskalender met chocolade erin. Ik pak graag uit met kerst.”

  Wat is het ultieme kerstgevoel voor jou? 

  Nicolette: “Ik vind de voorpret die ik heb met kerst, zoals het optuigen van de kerstboom met de kids, echt heel erg leuk. Ik kijk er altijd naar uit om samen het huis te versieren en vind het jammer als het in januari weer opgeruimd moet worden. We hadden bijvoorbeeld twee jaar geleden een traditionele kerststal thuis neergezet. Wel eentje van deze tijd met een barbie als Maria en een Shrek-poppetje als Jozef.

  Hebben jullie echte kersttradities thuis?

  Nicolette: “Gourmetten! Traditiegetrouw komt het gourmetstel altijd op tafel op eerste kerstdag. En verder eigenlijk alle clichés die je kunt bedenken, zoals het geven van kerstcadeautjes, kerstkoekjes bakken en samen eten. Vroeger droomde ik er overigens van om zo’n grote kalkoen op tafel te zetten wanneer ik een groot gezin had. Ik eet zelf geen vlees, maar de kids wel. Dus twee jaar geleden heb ik voor het eerst een gevulde kalkoen op tafel gezet met kerst. Hij was nog goed gelukt ook. Dat heb ik me laten vertellen hoor – ik heb zelf geen hap genomen.

  Traditiegetrouw komt het gourmetstel altijd op tafel op eerste kerstdag.

  Hoe ziet kerst er dit jaar uit bij jullie thuis? 

  Nicolette: “Ik houd ervan om het knus en klein te houden en heb niet zo’n grote familie. We lopen altijd even naar het dorp om alle versierde huisjes te bekijken en ‘s avonds gourmetten we of komt een gedeelte van de familie samen om te eten. Zoals het er nu naar uitziet, denk ik dat het voor ons niet heel anders gaat worden.

  Gourmetbox kerst

  Als je moest kiezen…

  ★ Kerstbox of Gourmetbox?

  De Gourmetbox! Perfect voor eerste kerstdag, aangezien er verschillende vega- vis- en vleesgerechten in de box zitten. Echt een uitkomst. ‘Gourmet met Nicolette’ klinkt best goed, hè?

  ★ Nooit meer kerstliedjes of het hele jaar door kerstliedjes?

  Dan ga ik toch voor het hele jaar door kerstliedjes luisteren. Ik vind kerstmuziek echt bijdragen aan de knusse sfeer. Als ik aan het koken ben tijdens de feestdagen komen er normaal gesproken ook altijd vrienden langs voor een borrel. Dan hoort zo’n liedje als ‘Last Christmas’ van Wham! er natuurlijk bij.

  ★ Kerst in de sneeuw of kerst in de zon?

  Hmm… Dat maakt mij niet zoveel uit. Vorig jaar vierde ik het overigens wel in de zon, maar omdat er toen helemaal geen kerstversiering was miste ik wel die warme kerstsfeer. Ik had eigenlijk een kleine kerstboom mee moeten nemen in mijn koffer zodat ik toch dat kerstgevoel had kunnen creëren.

  ★ Eerste kerstdag of tweede kerstdag?

  Eerste kerstdag, dan zit ik helemaal in de kerstsferen na kerstavond. Op tweede kerstdag zit je altijd zo propvol en heb ik alweer het gevoel dat je naar de sportschool moet voor het nieuwe jaar.

   

  Ga jij net als Nicolette voor de Gourmetbox, of kies jij voor de Kerstbox?
  Een ontspannen kerst met HelloFresh, bekijk hier hoe!

  Vorig artikel
  Het kerstmenu van de Kerst- en Gourmetbox Het kerstmenu van de Kerst- en Gourmetbox
  Volgend artikel
  3x de lekkerste recepten met chocolade 3x de lekkerste recepten met chocolade

  Gerelateerde artikelen

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.