Meiraap: lekkere lentegroente
19 april 2016Meiraap wordt vaak een vergeten groente genoemd, maar vergeten vinden wij zonde! Lees hier meer over deze lentegroente die deze week in de Originalbox zit.
De smaak van meiraap
Meiraap, ook wel meiknol genoemd, is familie van de koolraap maar heeft niet dezelfde smaak. De smaak kun je omschrijven als zoet pittig en is vergelijkbaar met milde radijs of koolrabi.
Aan de slag met meiraap
Meiraap kun je goed combineren met verschillende groenten. Zo past het uitstekend bij andere lentegroenten, zoals peultjes, courgettes of doperwtjes. Ook kun je het prima combineren met paprika, prei en aubergine.
Je kunt de raapjes roerbakken of verwerken in bijvoorbeeld een stamppot. Ook kun je er een soep van maken! Was ze altijd voor gebruik en snijd van zowel de onder- als bovenkant een dun plakje. Gebruik de rest voor de bereiding.
Tip
Je kunt meiraap rauw eten. Gebruik het als broodbeleg of voeg wat toe aan een salade voor een extra frisse en pittige smaak.
Weetjes
- Raapstelen zijn de bladeren van de jonge meiraap. Als je de raapstelen dus niet oogst, worden het meirapen.
- Meirapen die in de herfst worden geoogst, noemen we herfstraap of simpelweg raapjes.
Heb jij al eens meiraap gegeten?