Nieuw op het menu: verse pasta! 18 april 2019

door Lisa Kapan Achter de schermen

De Italiaanse keuken is een van de meest geliefde over de hele wereld en ook onder HelloFresh’ers merken we die liefde maar wat goed. Italiaanse recepten doen het altijd goed! En om de pure smaken van Italië nóg beter naar voren te laten komen gebruiken we vanaf nu ook vaak verse pasta van de Pastafabriek in onze recepten. Lees hier alles over deze pastaspecialisten en onze favoriete pastarecepten!

Passie voor pasta

Je kunt wel bloem, water en ei bij elkaar gooien, maar dat maakt natuurlijk nog niet de verse pasta waar je van droomt. De Italiaanse Tiziana en haar man Régis van De Pastafabriek weten wél hoe het moet!
Ze hadden jarenlang een Italiaans restaurant, maar besloten 10 jaar geleden zich te richten op het maken van de beste verse pasta.  De Pastafabriek  is met recht een Italiaans familiebedrijf te noemen, want in het kleine bedrijf helpt de hele familie mee in de keuken. Daar houden we van.

Onze Premium-parel: kipfilet met notenkorst, verse pappardelle en een salade caprese. 

Alle smaken, geen toevoegingen

Ondanks dat je bij de Italiaanse keuken misschien denkt aan uitgebreid tafelen en alles doen op een mediterraans tempo, is het maken van verse pasta andere koek. In de Pastafabriek staan de eerste pastamakers al voor dag en dauw op om alles voor te bereiden en start de rest van het team ietsje later: rond 6 uur ’s ochtends.
Het maken van verse pasta is tijdrovend, maar het heeft veel meer smaak dan harde pasta. Ook de ingrediënten die ze bij de Pastafabriek gebruiken dragen bij aan de goede smaak – echte Italiaanse ricotta, tomaten en bloem, en de rest van de ingrediënten hebben een lokale oorsprong. Geen toegevoegde smaak-, geur- en kleurstoffen: alleen de pure smaken die bij de Italiaanse keuken horen.
Wat dacht je bijvoorbeeld van verse conchiglie, zwarte tagliatelle, pappardelle, ravioli gevuld met ricotta en spinazie of ravioli gevuld met champignons en truffel? Mamma Mia!

Onze recepten

We beginnen met een favoriet die je vaker op ons menu tegen zult komen. Deze verse ravioli gevuld met Italiaanse ricotta en spinazie. De spinazie-tomatensaus maak je met gemak klaar en omdat je de verse pasta maar kort kookt schuif je met dit gerecht sneller aan tafel dan dat je ‘ravioli’ kunt zeggen.

Van 4 t/m 10 mei zie je een HelloFresh’ers-favoriet op het menu staan in een nieuw jasje: onze aubergine uit de oven met verse conchiglie. De vorm van deze verse pasta neemt de zelfgemaakte tomatensaus perfect op, waardoor elke hap zacht, zoet, hartig en waanzinnig lekker proeft.

Nog even geduld aub! Dit Premium-recept voor verse ravioli met Noordzeegarnalen en groene asperges staat van 18 tot 24 mei op het menu. Is het geen plaatje?

Zin om de verse pasta van De Pastafabriek te proberen?
Houd ons menu in de gaten en kies de verse pastagerechten
in je box

Vorig artikel
3x feestelijke fruitrecepten voor de lente 3x feestelijke fruitrecepten voor de lente
Volgend artikel
Calorie-focus: onze lichtere en lekkere recepten Calorie-focus: onze lichtere en lekkere recepten

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.