Waterijsjes om van te watertanden 5 augustus 2019

door Willemijn de Groot Gerechten

Het is niet altijd zonnig, het is niet altijd warm, maar het is zomer! Tijd dus om te genieten van zelfgemaakte waterijsjes met vers fruit. Met deze vier ijskoude recepten heb jij in een handomdraai een flinke dosis vitaminen binnen. En als je de ijsjes nu maakt, tover jij eenvoudig een fris en fruitige verrassing uit je vriezer zodra de zon zicht laat zien.

Je kunt de verhoudingen van de ingrediënten zien als richtlijn. Het ligt er namelijk maar net aan hoe groot de vorm is waarin je de ijsjes maakt en hoeveel je er maakt. Pas de recepten dus aan hoe jij wilt en proef het mengsel voordat het de vriezer in gaat.

Waterijsjes met mango & aardbei 🥭🍓
mango en aardbei

Ingrediënten:

  •  150 g aardbeien
  • 350 g mango, in stukjes
  • 250 ml sinaasappelsap

Benodigdheden:

  • Blender
  • Zeef
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Meng in een blender de aardbeien met 50 ml sinaasappelsap en zet apart.
  • Meng vervolgens de stukjes mango in de blender met 200 ml sinaasappelsap.
  • Vul de vormpjes eerst voor de helft met het aardbeienmengsel en vervolgens met de mango en leg 4 tot 5 uur in de vriezer.

Waterijsjes met komkommer & watermeloen 🥒🍉
meloenijs

Ingrediënten:

  •  ½ komkommer, in stukken
  • 500 g watermeloen, in stukken zonder schil
  • 2 – 3 el agavesiroop
  • 2 el limoensap

Benodigdheden:

  • Blender
  • Zeef
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten in een blender.
  • Schenk het mengsel door een zeef.
  • Vul de ijsvormpjes en zet minimaal 4 tot 5 uur in de vriezer.

Waterijsjes met gember, kamille & citroen 🍋

Ingrediënten:

  • Sap van 1 citroen
  • 5 cm gember, in dunne plakjes
  • 2 el honing
  • 2 zakjes kamillethee
  • 600 ml kokend water

Benodigdheden:

  • Blender
  • Zeef
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten in een hittebestendige kom.
  • Hang de theezakjes erin, laat het geheel 10 minuten trekken en schenk het door een zeef.
  • Laat het mengsel afkoelen, vul je ijsvormpjes en zet 4 tot 5 uur in de vriezer.

Waterijsjes met perzik-ijsthee 🍑
ijsthee

Ingrediënten:

  • 1 perzik, in plakjes gesneden
  • 400 ml water
  • 2 el zwarte theeblaadjes
  • 3 el perziksiroop

Benodigdheden:

  • Blender
  •  Zeef
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze:

  • Schep de zwarte theeblaadjes in eene hittebestendige kom en schenk er kokend water over.
  • Laat dit een minuut trekken en schenk de thee dan door een zeef.
  • Voeg de perziksiroop toe en roer goed.
  • Stop in ieder vormpje twee plakjes perzik en vul de vompjes dan met thee.
  • Laat 5 uur in de vriezer staan.

En om het je nog makkelijker te maken: je kunt in je weekmenu eenvoudig een kleine of medium Fruitbox aan je maaltijdbox toevoegen. Van tropische mango tot een appeltje voor de dorst – de inhoud is elke week anders en geïnspireerd op het seizoen. Nu alleen nog even je favoriete recept kiezen én wachten tot het zonnetje zich laat zien.

Vorig artikel
4x geweldige avocado-recepten 4x geweldige avocado-recepten
Volgend artikel
6x snelle saladedressing 6x snelle saladedressing

Gerelateerde artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.