Ontbijtcake met rozijnen en banaan

19 februari 2018
door Frederieke In de keuken

    2016_Week 29_banners_website23

    Deze ontbijtcake is voedzaam, lekker en ideaal om te maken in het weekend. Zo fleur je elke brunch of koffiepauze op, maar heb je ook doordeweeks tijdens haastige ochtenden een makkelijk ontbijt ter beschikking. Garneer met wat frambozen of aardbeien voor een fris accent.

    Ingrediënten voor 1 ontbijtcake:

    • 4 bananen
    • 150 g havermout
    • 100 g amandelmeel
    • 2 tl kaneel
    • 8 el honing
    • 2 vrije-uitloop eieren
    • 150 ml Griekse yoghurt
    • 80 g rozijnen
    • 3 tl bakpoeder

    Benodigheden:

    • Kom
    • Mixer
    • Cakevorm met bakpapier

    Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Prak de banaan met een vork in een kom. Voeg de havermout, amandelmeel, kaneel, honing, ei, Griekse yoghurt, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout toe. Roer of mix tot beslag.
    3. Roer de rozijnen door het beslag en schep over in een cakevorm met bakpapier.
    4. Bak de ontbijtcake 35 – 40 minuten in de oven of totdat deze goudbruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen en verdeel vervolgens in stukken.

    Veel bakplezier! Heb je zin om verder te bakken? Maak dan deze chocoladetaartjes.

    Vorig artikel
    10 ingrediënten voor een gezond hart 10 ingrediënten voor een gezond hart
    Volgend artikel
    Chocolade-zeezouttaartjes: onweerstaanbaar Chocolade-zeezouttaartjes: onweerstaanbaar

    Gerelateerde artikelen

    1 reactie

    Gemma Jansen schreef:

    Graag zou ik willen weten hoeveel koolhydraten er in deze cake zitten. Ivm met diabetes 2 heb ik toch maar ipv 8 el honing er maar 2 ingedaan. En wat minder rozijnen.