
De naam gremolata zegt je misschien niet zoveel, maar dit krachtige kruidenmengsel is een must in de Italiaanse keuken en tovert zelfs het saaiste kliekje om tot een smakelijke maaltijd. Ga aan de gremolata!
Lees meerPlaats een reactie
Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.
Lees meer
1 reactie
Plaats een reactie
Bij winters weer hoort warme chocolademelk en de lekkerste versie maak je natuurlijk helemaal zelf. Dit kruidige recept is onze favoriet en warmt je van top tot teen op…
Lees meer
1 reactie
Oh jee. Dat ziet er geweldig uit! Een lekkere oppepper tijdens donkere dagen. Echt goed voor de lijn kan het niet zijn, maar ach… Zelf gebruik ik soms hotchocspoons. Ook erg lekker.
Plaats een reactie
Glühwein, ook wel bisschopswijn genoemd, is volgens veel mensen het perfecte drankje om 's winters mee op te warmen. Wij geven je het recept voor een traditionele glühwein (...)
Lees meer
4 reacties
Goedenavond Frederieke,
Recept lijkt me lekker, ik zal deze zeker proberen. Ik heb maar een vraag: waarom is steranijs afgebeeld als deze niet in het recept voorkomt?
Groeten,
SD
Hoi,
Er staat als wijn, flesje uit de box. Maar als je de box niet hebt, wat zou je aanraden voor wijn? En dan een normale fles van 750 ml?
Lijkt me leuk om deze een keer te proberen 🙂
Groetjes,
Manuel
Plaats een reactie
Kids zijn nou eenmaal gek op frietjes. Daarom hebben wij deze gezondere variant: groentefriet. Geen vette friet, maar groentefrietjes van courgette, pastinaak, winterpeen, knolselderij en koolraap. Net zo knapperig, alleen wat gezonder.
Lees meerPlaats een reactie
Niks lekkerder dan bakken, als het buiten met bakken uit de hemel komt. Deze scones zijn echter altijd een goed idee! Je kunt ze serveren als decadent weekendontbijtje of ‘s (...)
Lees meerPlaats een reactie
Van courgettesoep, mosterdsoep en tomatensoep, tot kippensoep, pompoensoep en kerriesoep: soep bestaat in talloze varianten. Wij zijn dol op zelf soep maken, wat gelukkig ook helemaal niet ingewikkeld is of (...)
Lees meerPlaats een reactie
Eet je wel eens postelein? Lekker in een stamppotje, maar ook als salade. Wij geven je tips om ermee te koken.
Lees meerPlaats een reactie
Heb je zin in de smaak van een chocolademilkshake maar ook in iets verantwoords? Deze smoothie is de oplossing.
Lees meer
2 reacties
Lijkt me heerlijk. Banaan is mijn favoriete fruit en ik hou van smoothie’s, dus dit is het perfecte recept voor mij 🙂 Bedankt voor de tip, ik ga het zeker uitproberen
Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.
Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.
Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.
Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.
Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.
Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.
Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!